Bøger / faglitteratur / bibliografier

Øresundsregionen : Københavns uudnyttede mulighed


Beskrivelse


En fremtidsorienteret bog om mulige fremtidsscenarier for udviklingen i Øresundsregionen. Om dannelsen af storkommunen København-Malmø - en sammenhængende metropol, tværnationale fodboldliga, om Danmarks ja til euroen, udvikling af højhastighedstog m.m. Med interviews af bl.a. politikere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. jan. 2013

Henvender sig til læsere, der interesser sig kulturelt og politisk for byudviklingen i fx Øresundsregionen. Mest velegnet til videregående studier, men kan læses fra og med gymnasieniveau.

Forfatteren er administrerende direktør i Øresundsinstituttet, og er bl.a. uddannet nationaløkonom. Her skriver han en inspirerende fremtidsorienteret bog på akademisk niveau om mulige fremtidsscenarier for udviklingen i Øresundsregionen. Bogen er således både en spændende fremtidsorienteret bog om byudvikling og samtidig et indlæg i en aktuel debat om netop udviklingen af Øresundsregionen. I sit forord skriver forfatteren bl.a.:"Jeg vil gerne en storkommune mellem København og Malmø". Han skriver bl.a. også om en "tværnational fodboldliga" og udviklingen af fx højhastighedstog. Overskrifterne for bogens temakapitler er fx "To nationer mødes", "Opbygning af regionen" og "Spillet om de faste forbindelser". I forordet understreger forfatteren: "Bogen er udarbejdet af Øresundsinstituttet". Til sidst en litteraturliste og en oversigt over interviews anvendt i bogen, her fx fra politikere som Arne Melchior, Ingvar Carlsson, Jens Kramer Mikkelsen og Ilmar Reepalu.

Om byudvikling og Øresundsregionen fx også Forstadsland : danske forstæder i forandring af Torben Weirup, 10 år - Øresundsbron og regionen og Det store rum : debatbog om regional planlægning.

Spændende fremtidsorienteret debatbog til et mindre antal lånere især på større biblioteker med lokal tilknytning til Øresundsregionen.


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 8 (2013)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 44, nr. 8 (2013)