Gå til indholdEvolution og adfærdspsykologi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

318 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Hvad er menneskedyret egentlig for en størrelse? Hvad styrer dets adfærd, hvorfor udsmykker det sig, og hvordan danner det hierarkier? Denne indføring i evolution og adfærdspsykologi er for nysgerrige sjæle med interesse for videnskab, evolution og adfærdsdesign


Anmeldelser (2)


12. nov. 2020

Hvad er menneskedyret egentlig for en størrelse? Hvad styrer dets adfærd, hvorfor udsmykker det sig, og hvordan danner det hierarkier? Denne indføring i evolution og adfærdspsykologi er for nysgerrige sjæle med interesse for videnskab, evolution og adfærdsdesign.

"Evolution og adfærdspsykologi" er en antologi bestående af ni artikler, hvor de to overordnede emner belyses fra forskellige vinkler. Der tegnes et billede af mennesket som et højtbegavet dyr bundet af biologiske og sociale forhold. Kapitlerne giver bl.a. indblik i evolutionshistorie, sociale og seksuelle strategier, mennesket som et politisk, magtorienteret og hierarkisk væsen og i religion og symbolbrug som social struktur. Artiklerne er skrevet af forskere inden for psykologi, primatologi, religionshistorie, politisk adfærd og evolutionshistorie.

Dette er en vigtig bog, der gør læseren klogere på sig selv og på samfundet. Kapitlerne hænger godt sammen og er skrevet i et sprog, hvor alle kan være med. Læsningen kræver koncentration, for der er meget information og mange årsagssammenhænge. Det er oplagt at læse den sammen med andre. Fremragende udgivelse.

Bogen er et godt supplement til den voksende mængde af populærvidenskabelige udgivelser som Sapiens


Skumfidustesten


og Skumfidustesten, der giver læseren en større forståelse for, hvordan mennesket er kommet hertil, og hvad der styrer dets adfærdBogen er et godt supplement til den voksende mængde af populærvidenskabelige udgivelser som Sapiens og , der giver læseren en større forståelse for, hvordan mennesket er kommet hertil, og hvad der styrer dets adfærdBogen er et godt supplement til den voksende mængde af populærvidenskabelige udgivelser som Sapiens og Skumfidustesten, der giver læseren en større forståelse for, hvordan mennesket er kommet hertil, og hvad der styrer dets adfærd.

Lektørudtalelse

Af

Thorbjørn Zeuthen Tirsted

Berlingske tidende

Af

Peter Nedergaard

d. 23. nov. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020