Gå til indholdSkumfidustesten : nøglen til selvkontrol


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

317 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Anmeldelser (6)


8. jun. 2015

Et indblik i begrebet selvkontrol for læsere der ønsker en bedre forståelse af den menneskelige psykologi.

Forfatteren, der er professor i psykologi, har siden 1960'erne forsket i selvkontrol og beslægtede emner blandt andet ved hjælp af den såkaldte skumfidustest, der afprøver børns evne til at vente på to stykker slik frem for at nyde ét stykke med det samme. I bogen forklarer han, hvad selvkontrol eller mangel på samme betyder for et menneskes livsforløb, det komplicerede forhold mellem arv og miljø, hvorfor selv højt respekterede mennesker gør utroligt dumme ting og hvordan selvkontrol kan opøves ved at fremme "kolde" tankeprocesser.

Bogen formidler psykologisk forskning på ganske højt niveau i et lettilgængeligt sprog og med eksempler, de fleste vil kunne relatere til.

Walter Mischels forskning er ikke tidligere præsenteret samlet på dansk, men hans skelnen mellem varme og kolde mentale processer leder tankerne hen på Daniel Kahnemans At tænke - hurtigt og langsomt


Walter Mischels forskning er ikke tidligere præsenteret samlet på dansk, men hans skelnen mellem varme og kolde mentale processer leder tankerne hen på Daniel Kahnemans At tænke - hurtigt og langsomt.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Hagen Thomasen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Karen Marie Beklar

2015-09-08

Politiken

Af

Svend Brinkmann

d. 30. jun. 2015

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 4. aug. 2015

Weekendavisen

Af

Merete Pryds Helle

d. 28. aug. 2015

Jyllands-posten

Af

Ulla Bechsgaard

2015-08-16


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2015

Ebog

2015