Gå til indholdDet æstetiske menneskedyr


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

220 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Indblik i menneskets urhistoriske evne og lyst til at udsmykke sig og frembringe smukke ting, og forskellige forklaringer på den tilsyneladende nyttesløse trang


Anmeldelser (3)


23. sep. 2016

Underholdende bog om menneskets urhistoriske evne og lyst til at udsmykke sig og frembringe smukke ting. Både for alment interesserede i kulturhistorie og fagfolk inden for socialpsykologi og antropologi.

Henrik Høgh-Olesen er anerkendt forsker og har gennem mange år studeret og skrevet om bl.a. menneskers og abers adfærd. Han analyserer og undersøger her, hvorfor og hvordan mennesket altid har interesseret sig for æstetik i alle former og udtryk og spørger: Hvorfor bruger mennesket oceaner af tid til at udsmykke os selv og vores omgivelser? HH-O analyserer og beskriver i bogens ti illustrerede kapitler menneskets æstetiske impuls og forskellige teorier bag den tilsyneladende nytte- og belønningsløse trang. Fokus er også på de nøglestimuli - altså de ting, der tiltaler os og andre primater visuelt i naturen, i boligen og seksuelt.

Interessant emne omsat til en populærvidenskabelig og indbydende bog med gode synsvinkler, velredigerede kapitler med understøttende illustrationer. Menneskets udvikling og "opfindelse" af kunsten og det æstetiske som adspredning og stimulation for menneskers og de højerestående dyrs udvikling er grundlæggende interessant.

Desmond Morris' formidling og bøger er en stor inspiration. Til den personpsykologiske side findes Mærkelige menneske


Bevægende billeder


, som HH-O er bidragyder til. Bevægende billeder giver indblik i menneskets sans for billedæstetikDesmond Morris' formidling og bøger er en stor inspiration. Til den personpsykologiske side findes Mærkelige menneske, som HH-O er bidragyder til. giver indblik i menneskets sans for billedæstetikDesmond Morris' formidling og bøger er en stor inspiration. Til den personpsykologiske side findes Mærkelige menneske, som HH-O er bidragyder til. Bevægende billeder giver indblik i menneskets sans for billedæstetik.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Gymnasieskolen

Af

Jan Bæk

2017, nr. 1

Berlingske tidende

Af

Anna Mejlhede

d. 22. okt. 2016


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Bog

2016