Gå til indholdElleve dage i Berlin


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

345 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

humorOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Den naive Arne rejser til Berlin for at finde den mor han aldrig har kendt. Parallelt følger vi en skizofren professor og den livglade men svagelige Beate, og på mystisk vis krydses deres historier


Anmeldelser (6)


30. mar. 2016

Nesser har for en stund droppet krimigenren og har i stedet begået en underfundig og stærkt skrevet roman. Kan læses af alle der sætter pris på en stor, men også anderledes læseoplevelse med masser humor.

Den halvretarderede Arne har forladt hjembyens trygge rammer og er rejst til Berlin for at finde den mor han aldrig har kendt. Det viser sig at være en svær opgave, men heldigvis for den godtroende Arne møder han hjælp fra byens indbyggere og sanser ikke de farer han udsættes for. Parallelt med Arne historie, følger vi den skizofrene professor Dr. Litvinas og den livsglade men svagelige Beate, og på mystisk vis krydses deres historier. Det sker da Arne bevæger sig over i en anden tid og skal redde Beate fra at blive brændt som heks.

Fans af forfatteren vil genkende Nessers underfundige stil, men vi er langt fra de lidt dystre bøger om Van Veeteren. I stedet har Nesser begået en underholdende hybrid der består af lidt spænding, magisk realisme, eventyr, og en hel del Forrest Gump-agtig humor. Den er velskrevet og byder i selskab med den naive men kærlige Arne, nærmest på feelgood stemning uden at det af den grund kammer helt over.

Regnes som 3. del af hans storbytrilogi hvor de øvrige bind er Ormene på Carmine Street


Himlen over London


og Himlen over London. Den nye bog er lidt lettere at læse, til gengæld er der skruet gevaldigt ned for spændingselementerne til fordel for humorenRegnes som 3. del af hans storbytrilogi hvor de øvrige bind er Ormene på Carmine Street og . Den nye bog er lidt lettere at læse, til gengæld er der skruet gevaldigt ned for spændingselementerne til fordel for humorenRegnes som 3. del af hans storbytrilogi hvor de øvrige bind er Ormene på Carmine Street og Himlen over London. Den nye bog er lidt lettere at læse, til gengæld er der skruet gevaldigt ned for spændingselementerne til fordel for humoren.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2016-04-15

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. apr. 2016

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 29. apr. 2016

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 21. apr. 2016

Børsen

Af

Line Rasmussen

2016-04-15


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2016

Bog

2016

Lydbog (cd)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016