Gå til indholdOrmene på Carmine Street


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

265 sider

Udgivet

2011

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Krimi. Erik og Winnies barn, Sarah, på 4 år er blevet kidnappet. Hun er aldrig blevet fundet og for at starte på en frisk flytter de til New York. Men Winnie skjuler noget for Erik


Anmeldelser (5)


25. feb. 2010

Håkan Nessers romaner henvender sig bredt, til krimilæsere og til dem, som vil have spændende og velskrevne romaner. Egentlig er romanen ikke en krimi, selv om der er en kriminalgåde, og selv om den blev indstillet til en pris som den bedste krimi i 2009. Her drejer det sig mere om det psykologiske spil mellem mennesker.

Håkan Nesser hører til blandt de helt store svenske kriminalforfattere. Ud over serierne med Van Veeteren og Barbarotti har han lavet en række selvstændige romaner, og det er Ormene på Carmine Street et eksempel på. Erik er forfatter og Winnie er billedkunstner. De har oplevet det forfærdelige, at deres dengang 4-årige datter blev kidnappet, hvorfor og af hvem fandt man aldrig ud af. For at starte på en frisk bosætter de sig 17 måneder senere i New York, men deres forhold knirker. Erik synes, at Winnie opfører sig mærkeligt, han fornemmer, at hun skjuler noget for ham og selv kan han ikke trænge ind til hende. Han får ved et tilfælde kontakt til en privatdetektiv, og efterhånden finder Erik ud af, at han faktisk slet ikke kender sin kone. Det er en fornøjelse at læse romanen, den er velskrevet og med dybde, samtidig med at den er en kærlighedserklæring til New York.

Jeg synes godt at man kan nævne Karin Fossum og Ruth Rendell sammen med Håkan Nesser, også i deres romaner spiller psykologien en stor rolle.

Nesser lever helt op til mine forventninger. En bog, hvor siderne næsten vendte sig selv, da jeg først var kommet i gang med den. Den fortjener at få mange læsere.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. mar. 2010

Politiken

Af

Henrik Palle

d. 20. mar. 2010

Information

Af

Mette Højbjerg

d. 26. mar. 2010

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 12. mar. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2011

Bog

2010

Bog

2010

Lydbog (net)

2011

Lydbog (net)

2010

Ebog

2011

Ebog

2010

Lydbog (cd)

2011

Lydbog (cd-mp3)

2010

Punktskrift

2010