Gå til indholdDronningen uden spejl


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

385 sider

Udgivet

2010

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Krimi. Makkerparret fra Madrid Rubén Bevilacqua, intellektuel sergent i Guardia Civil, og hans unge skrappe makker Virginia Chamorro, er sendt ud til en mordsag i nærheden af Barcelona, hvor en tv-berømthed er fundet myrdet. Handler om både litteratur og internationale forbrydere


Anmeldelser (4)


2. nov. 2010

Her er et kvalitetstilbud til dem, der ikke kun sværger til den skandinaviske genre men gerne vil have en interessant krimi uden for meget blod og med rigtige mennesker på rollelisten.

Vi mødte makkerparret Rubén Bevilacqua, snart midaldrende og lettere desillusioneret sergent i det spanske Guardia Civil og hans unge skarpe kvindelige assistent Virginia Chamorro første gang i Den utålmodige alkymist, 2009. Bevilacqa har oprindelig en universitetsgrad i psykologi og er en anerkendt ekspert i drabsefterforskning, men egentlig karrieremenneske er han ikke, dertil sætter han det jordbundne opklaringsarbejde bl.a. i den menneskelige psyke for højt. Vi følger rigtig mange både samfundsanalytiske og eksistentielle/kulturelle overvejelser fra hans side, og det gør også at man som læser kommer til at kende ham indgående. Plottet handler om mordet på en tv-berømthed, men det skildrer også på glimrende vis i høj grad forholdene i Baskerlandet og relationerne mellem catalanere og spaniere, historien har også et litterært twist, hvor Lewis Carrolls to bøger om Alice inddrages og flere digtcitater drysses ud. Selve opklaringen passer fint i en trods alt "almindelig opbygget" krimi.

I den litterære krimi/spændingsgenre tænker man vel først på Perez Reverte og Ruiz Zafon og måske John Dunning.

Det er en lidt anderledes krimi i en anderledes og fascinerende miljø. Jeg venter på den næste.

Lektørudtalelse

Af

Beth Høst

Politiken

Af

Mette Højbjerg

d. 4. dec. 2010

Information

Af

Tonny Vorm

d. 14. jan. 2011

Weekendavisen

Af

Lars Bonnevie

d. 23. dec. 2010


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Ebog

2013

Bog

2010