Bøger / skønlitteratur / roman

Jagten på et umenneske


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
326 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, krimi
Originaludgave
2017

Beskrivelse


Krimi. En prostitueret findes dræbt, muligvis likvideret på et københavnsk bordel. I miljøet er man uvillig til at snakke, men drabschef Laila Oppenheim bider sig fast, indtil konturerne af en organiseret kvindehandel tegner sig og peger mod Bukarest i Rumænien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 30. maj 2017

Drabschef Laila Oppenheim sætter alt - inclusiv sin samvittighed - på spil for at finde bagmændene bag den omsiggribende modbydelige kvindehandel, der har sit udspring i Rumænien. For krimifans der sætter pris på en fabulerende, eftertænksom stil.

En død prostitueret på et bordel i København vækker ikke den største opmærksomhed hverken i miljøet eller hos politiet. Men den nyudnævnte drabschef Laila Oppenheim hager sig fast og trodser modviljen. Hun fanger færten af en hel bordelmafia og sporer sig ind på et større system omkring kvindehandel og trafficking. Sporene fører til Bukarest i Rumænien, og Laila og et par kolleger tager på dramatisk tur dertil. Det er den forhenværende balletdansers anden krimi om Laila, som man også kunne møde i Svanens død.

Den beskrivende stil former en noget langtrukken og ikke særlig spændende krimi. Drabschefens ægte optagethed af og rasen mod kvindehandel er sympatisk og troværdig. Hvad der imidlertid giver bogen en særlig karakter, er det nærmest fabulerende og ja, dansende sprog. Men i forhold til sin første krimi, der foregik i teatrets verden, savnes den særlige insiderviden om emnet her.

Eske Holm er en særlig røst i dansk krimilitteratur, som ikke umiddelbart har sin mage. Men emnet kvindehandel er behandlet i krimier som Aldrig mere friDybt at falde og Dybt at faldeEske Holm er en særlig røst i dansk krimilitteratur, som ikke umiddelbart har sin mage. Men emnet kvindehandel er behandlet i krimier som Aldrig mere fri og .