Bøger / faglitteratur / bibliografier

Dansk design - ganske enkelt


Beskrivelse


Begrebet enkelhed har præget dansk design og møbelkunst siden 1950'erne, og enkelheden kan anvendes både i form og funktion. Med temaer som f.eks. inspirationen udefra, geometrien og det skulpturelle design.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2019

af

af

Martin Jørgensen

d. 9. okt. 2019

Flot bog om enkelheden i dansk design og hvordan den har formet en stolt designtradition. For alle med interesse i at forstå tankerne bag dansk design.

Enkelhed er at fravælge det overflødige og fremhæve det væsentlige. Begrebet enkelhed har præget dansk design siden 1950'erne og dansk designs store gennembrud, men hvad er det for en størrelse? Enkelhed kan anvendes både i form og funktion, og begge beskrives grundigt i denne bog, der tager fat på, hvorfor enkelhed er interessant, og hvordan den er blevet anvendt. Udbredelsen har især været præget af institutioner som Kaare Klints Møbelskole på Kunstakademiet, Københavns Snedkerlaugs udstillinger og FDB's møbelserie, som alle har været med til at sætte den funktionalistiske retning for dansk design. I denne bog beskriver en række kapitler dansk designs enkelhed med temaer som fx inspirationen udefra, geometrien og det skulpturelle design, og med eksempler på udførelse i primært møbler men også andre brugsgenstande. Bogens bagmand er designer og forfatter Per Mollerup, der har en længere række bøger samt designpriser i bagagen.

Der findes mange bøger om dansk design, men ikke mange behandler tankerne og perspektiverne bag så grundigt som denne. Mollerups stil er præcis, yderst læsbar og til sagen. Bogen er en flot mini coffee table-bog til lystlæsning om design.

Povl Abrahamsens Den danske enkelhed behandler samme emne, men fra en arkitektonisk vinkel.


Politiken

d. 26. sep. 2019

af

af

Lars Hedebo Olsen

d. 26. sep. 2019


Antik & auktion

2020, nr. 1

af

af

Hanna Nielsen (f. 1943)

2020, nr. 1



Informationer og udgaver