Bøger / faglitteratur / kogebøger

Bedre mad : kokkenes klimakogebog


Beskrivelse


Klimavenlige opskrifter af de kendte danske kokke: Søren Gericke, Charlotte Grønlykke, Rasmus Kofoed, Erwin Lauterbach, Ahn Lê, Jakob Mielcke, Jakob de Neergaard, Thorsten Schmidt, Vivi Schou og Torsten Vildgaard.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2010

af

af

Conni Boll Christensen

d. 29. okt. 2010

Når ca. 20% af danskernes klimaaftryk er knyttet til vores mad, er der god brug for en håndsrækning til lånere, der gerne vil være mere social ansvarlig, når de handler ind og laver mad. Andre må gerne kigge med.

Bogens redaktør laver til daglig kostumer til film, men har, inspireret af sin miljøbevidste far, i mange år ønsket at udgive en klimavenlig kogebog. Ti af Danmarks bedste kokke medvirker. Ved hjælp af C02-pyramiden bidrager de med retter til både hverdag og fest. I pyramiden er fødevarer med høje udledninger (fx oksekød) øverst og fødevarer med lave udledninger (fx muslinger) er nederst. Indledningsvis fortæller professor Jørgen E. Olesen fra Institut for Jordbrugsproduktion og Miljø kortfattet om klima og mad. De efterfølgende årstidsopdelte opskrifter er på dobbeltopslag med foto og opskrift. Her præsenteres ikke luftsteg og vindfrikadeller, men mange indbydende retter for både øvede og mindre øvede amatørkokke. Indeholder oversigt over opskrifter, stikordsregister og skema med årstidens danske frugt og grønt.

Der er kommet flere miljøbevidste kogebøger, senest Økologiske fodspor på køkkenbordet fra 2010.

Så du går eller cykler til indkøbsstedet, køber kun det, du skal bruge, gerne uemballeret frugt og grønt, der ikke kræver kold og hurtig transport. Hvis du ikke spiser det råt, så fat Bedre mad, husk at bruge for- og eftervarmen og lad evt. rester køle af, inden du sætter det på køl. Anskaffes bredt.


Undervisere.dk

Årg. 4, dec. (2010)

af

af

Winnie From Thesbøl

Årg. 4, dec. (2010)


Jyllands-posten

d. 3. dec. 2010

af

af

Tage Clausen

d. 3. dec. 2010


Social kritik

Årg. 27, nr. 144 (2015)

af

af

Jonas Greve Lysgaard

Årg. 27, nr. 144 (2015)