Gå til indholdBøger / faglitteratur / bagebøger

Bag glutenfrit : fra brød og baguette til brownie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

143 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2013

Ophav

Karin Moberg(forfatter)

Oscar Målevik(forfatter)

Stefan Wettainen(illustrator)

Ea Tryggvason Bay(oversætter)
Genre og formbagebøger, opskrifter
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for glutenallergikere


Beskrivelse


50 opskrifter på glutenfrit bagværk samt en række tips, der sikrer et succesfuldt resutat. Brød til hverdagen, knækbrød, rugbrød og pitabrød, kager, brownies og muffins samt morgenmad som mysli og crysli-knas


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 14. feb. 2014

Bogen henvender sig til dem, som er glutenallegikere eller dem, som ønsker at leve glutenfrit. Den meget indbydende forside vil uden tvivl gøre, at bogen låner sig selv ud.

Svenske Karin Moberg begyndte at bage glutenfrit, da der var et par stykker i familien, der ikke kunne tåle gluten. Hun har sammen med Oscar Målevik startet deres eget bageri, og efterhånden er der så mange, der har spurgt om deres opskrifter var hemmelige, at de har besluttet sig for at gøre deres opskrifter tilgængelige i en bog. De oprindelige opskrifter var lidt omstændelige og med mange forskellige ingredienser, så de har forenklet dem lidt. Der skal stadig bruges mange ingredienser, langt de fleste kan købes i velassorterede supermarkeder, nogle af dem kan købes i helsekostforretninger eller på nettet. Udover opskrifter på mange brød, kager, tærter, mysli, knækbrød m.v. er der mange tips til, hvordan man bager glutenfrit, som er en klistret affære, og en liste over anvendte ingredienser. Opskrifterne er nemme at følge, og de bliver alle vist i flotte farvefotos.

Interessen for glutenfri mad er voksende, og der er kommet en del bøger om det i de senere år, bl.a. Brød : uden gluten, uden sukker, uden gær, 2014, Den glutenfri kogebog, 2013 og Det smager sødt, 2013.

En meget indbydende kogebog til glutenallergikere, men også en bog, som uden tvivl vil blive brugt af ikke-allergikere. Her er mange spændende opskrifter på traditionelt bagværk til hverdag og fest, men også nye smagssammensætninger.Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustrator: Stefan Wettainen

Gyldendal, 1. udgave