Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Arven


Beskrivelse


Stanley kommer til øen Crampton Rock, for at holde ferie. Hjemme i storbyen fik Stanley et brev og en gammel nøgle svøbt i klæde, det bragte ham til den mystiske ø, hvor folk nødig er ude efter mørkets frembrud. Der foregår noget skummelt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 24. feb. 2009

Sjov, let gysende roman for børn fra 10-11 år. Det er fri- og fritidslæsning i den bedre ende af kvalitetskalaen, med originale og morsomme illustrationer. Bogen er også egnet til oplæsning for børn fra 7-8 år.

Bogen er i et lille fikst format, teksten er trykt på groft papir, satsen er tydelig og stor med god linjeafstand, og spaltebredden er fin. Teksten er ikke særlig svær, der bruges megen dialog. Bogens illustrationer er i vekslende størrelser fra det vignetagtige til at fylde siden. De er sort/hvide med gråtoner. Personerne er udtryksfulde og karikaturlignende, og løfter teksten fint. Der er megen action, og handlingen afvikles rapt. Dette er første af indtil videre tre bind. Miljøet er en ø, og hoved personen Stanley er læserens "øjne" og fokuspunkt, men der er også en alvidende fortæller. Fin og dækkende forside med god bagsidetekst. Forfatter og illustrator kendes for bl.a. Gru og genfærd : fem klassiske og fem nye spøgelseshistorier, 2007.

I tone og stil minder bogen mig lidt om bøgerne af Lemony Snicket, men denne er af bedre kvalitet og mere original.

En let gysende og sjov bog til målgruppen med originale tegninger, som er morsomme og lidt uhyggelige. Bogen kan anvendes til læsning i fritiden og til oplæsning.