Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forbandelsen


Beskrivelse


Stanley bor stadig i Candlestick Hall, men familien Darkling har skumle planer om at overtage, og det lykkes i første omgang, men Stanley og hans venner må virkelig være kloge og smarte i den efterfølgende retssag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 3. juli 2009

Dette fjerde af i alt seks bind i serien Skrækkelig skummelt, egner sig til fritidslæsning for børn fra 9-12 år og til højtlæsning.

Historien udvikler sig, og vi kommer rundt om flere inspirationer og væsentlige retninger i britiske litterære traditioner, den gotiske gyser og spøgelseshistorierne møder vi her, sammen med de Dickens-agtige elementer i fortællingen om nedarvede synder og depraverede familiers muligheder rent socialt. Vi kommer her lidt tættere på familien Darklings krav om at overtage og være de retmæssige ejere af Candlestick Hall. Sorte krager og farlige giftslanger er blandt de gysende elementer i dette bind. Historien har stadig et væsentligt gys, men også en vis humoristisk undertone, som også støttes af de vellykkede stregtegninger, der også har en vis grotesk gyseragtig dimension. Forside og bagsidetekst passer til indholdet.

Historien udvikler sig og er væsentligt bedre end fx bøgerne om Lemony Snicket, men er i kvalitet og tone at sammenligne med fx Eva Ibbotson Sære skabninger på slottet, 2006.

Det fjerde bind i serien underholder stadig fint - mildt gysende og lettere sjovt - både i billede og tekst.