Gå til indholdAlting sker på en gang : et år med Pilou Asbæk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

294 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

genre/form

biografierOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Forfatteren har fulgt den danske skuespiller Pilou Asbæk (f. 1982) gennem et år, hvor han bl.a. indspiller actionscener med Jackie Chan i Kina, promoverer en Hollywood-film i Sydney, tager til verdenspremiere på Game of Thrones i Belfast og gør sit bedste for at være en god far og ægtemand. Med tilbageblik på filmkarrieren, der startede med "To verdener i" i 2008


Anmeldelser (2)


23. okt. 2019

Et år i skuespilleren Pilou Asbæks liv er et liv med fart på, hvor det ene projekt afløser det andet. Et liv med aktive tilvalg og dermed også afsavn. Til interesserede i danske skuespillere.

Pilou Asbæks navn nåede hidtil usete højder, da han spillede Euron Greyjoy i den populære serie "Game of Thrones". Siden da har han kunnet vælge og vrage mellem rollerne og reklameaftalerne. I denne bog følger vi ham i et år. Vi er med på settet, hotelværelset og inde i hovedet på skuespilleren fra den kendte kunstfamilie. Bogen følger kronologisk et år i Asbæks liv og rundt i verden hvor han arbejder. Asbæk deler ud af anekdoter fra en utraditionel opvækst med mange skæve personligheder. Bogen er skrevet sammen med Kristoffer Zøllner.

Et år er relativt kort til at beskrive en person, men Zøllner formår på fin vis at finde frem til Asbæks væsen og opdage, at mange af anekdoterne er pyntede eller decideret usande. Det viser en person med en udstråling og en personlighed, hvor mere er bedre.

Asbæk befinder sig rent skuespilmæssigt sammen med andre danskere, der har fået hul igennem til Hollywood som Mads Mikkelsen og Nikolaj Coster-Waldau. Af andre bøger om unge skuespillere findes fx Thure Lindhardts bog Vi ved jo hvordan det er at være menneske


Fri stil


. En anden skuespillerbiografi med anekdoter er Fri stil om Thomas EjeAsbæk befinder sig rent skuespilmæssigt sammen med andre danskere, der har fået hul igennem til Hollywood som Mads Mikkelsen og Nikolaj Coster-Waldau. Af andre bøger om unge skuespillere findes fx Thure Lindhardts bog Vi ved jo hvordan det er at være menneske. En anden skuespillerbiografi med anekdoter er om Thomas EjeAsbæk befinder sig rent skuespilmæssigt sammen med andre danskere, der har fået hul igennem til Hollywood som Mads Mikkelsen og Nikolaj Coster-Waldau. Af andre bøger om unge skuespillere findes fx Thure Lindhardts bog Vi ved jo hvordan det er at være menneske. En anden skuespillerbiografi med anekdoter er Fri stil om Thomas Eje.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2020-06-02


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2019

Bog

2019

Ebog

2019