Bøger / faglitteratur / erindringer

Kærlighed A/S : historien om Guld-Harald og Rudi


Beskrivelse


Ægteparret skuespilleren Rudi Nielsen (f. 1943) fra Far til fire-filmene og fodboldspilleren Harald Nielsen (f. 1941) fortæller om deres liv sammen i Italien og i Danmark og om deres familiefirma Rudi og Harald Nielsen A/S.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Beth Høst

2007

Bogen henvender sig til de mange 99.4-læsere, især de mange der holder af historier om kendte personer. Måske denne taler mest til de, der selv var børn og unge i 1960'erne, da Harald spillede fodbold og Rudi's lyse smil prydede biografomtalerne af Far til fire-filmene.

Lindskog har en stor produktion bag sig af biografier om kendte skikkelser, seneste Røvrendt om Bøje Nielsen, Simon om Simon Spies og Faders vilje, der gik i meget i dybden omkring Helmuth-familien. Denne nyeste om Harald og Mie, øhh Rudi, går nok i dybden detaljemæssigt, men fortællestilen er et udvidet ugebladsportræt. Og bogen giver sig bestemt ikke ud for mere. Det er en historie fortalt enkelt og ukunstlet, næsten i talesprogslignende form om denne nationens første rigtigt kendte professionelle fodboldsspiller og hans filmstjernesweetheart. Bogen er spækket med anekdoter fra Haralds fodboldliv og fra den senere forretningskarriere, om hvordan han reder trådene ud for navngivne virksomheder. Han møder mafiaen ved flere lejligheder, angiveligt også den, der if. denne beretning nærmest herskede i den københavnske borgerrepræsentation.

Forfatterens tidligere bøger er populære, og denne føjer sig ind i rækken. Kan nok siges at høre til i 99.4-afdelingens underholdningsgenre.

En meget lettilgængelig historie om et sympatisk par, der hører til under rubrikken folkeeje i danmarkshistorien.