Gå til indholdVinterdepression og vintertræthed - sådan får du det bedre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

212 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Præsentation af en række måder til at tackle symptomerne på vinterdepression og vintertræthed. Blandt andet diagnose, kostvaner og kosttilskud, søvnvaner, motion for fysikken og psyken, medicin, lysterapi og andre former for terapi, med mere


Anmeldelser (1)


23. nov. 2012

Bogen er henvendt til mennesker, der lider af vinterdepression og/eller vintertræthed. Deres ægtefæller og andre pårørende kan også med fordel læse den og hente inspiration til at støtte den ramte.

Monica C. Madsen er en habil forfatter med flere fagbøger bag sig senest De overlevende, 2011. Hun er selv vintertræthedsramt og har her skrevet en fin bog om, hvad man kan stille op overfor den tunge tilstand, der begynder at melde sig i reglen et stykke tid efter nytår og kan være svær at komme igennem. Hun er en varm tilhænger af lysterapi, men leverer også en række andre strategier. Det er vigtigt at opretholde en god døgnrytme, at kvitte alle stimulanser, at stabilisere blodsukkeret mv. Bogen leverer en del velresearchet og anerkendt teori og samler hovedpunkter op i faktabokse og punktopstillinger samt cases i blå skrift, som læseren kan spejle sig i. Vitamin- og kosttilskud kan være fint, men antidepressiva går forfatteren ikke ind for.

Sommer hele året : sådan kommer du igennem vinteren, 2008 er også kendetegnet ved at ville undgå medicinering. Vægten her er dog ikke lagt nær så meget på lysterapi.

En rigtig medfølende bog, der stiller sig på den vinterdeprimeredes side og leverer en række brugbare strategier til at bedre tilstanden uden brug af antidepressiv medicin.

Lektørudtalelse

Af

Alma Lind Jensen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Bog

2012