Gå til indholdDepression - og hvad du selv kan gøre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

164 sider: ill. i farver

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Anmeldelser (1)


17. jan. 2011

Kort, saglig og overskuelig oversigtsbog om depression : symptomer, diagnose og behandling. Kan bruges af alle, der har kendskab til én med depression eller arbejdsrelateret stress.

I 12 korte, lettilgængelige kapitler gives en indføring i depression. Man kommer fint rundt om symptomer, processen med at få stillet en diagnose, de forskellige typer af depressioner, årsagerne til depression, behandlingsmetoder, stress og hvad man bør gøre som pårørende til en depressions- eller stressramt. Bogen er udgivet af Psykiatrifonden. Det understreges, at depression er en sygdom, mens stress er en belastningstilstand, som blandt andet kan føre til depression. Bogen er rigtig god at begynde med, hvis man vil vide noget om depressioner, og hvordan man kommer i behandling. Afsnittene om stress og arbejdsrelateret stress vil også være gode at orientere sig i for mange. Man kan både læse bogen fra ende til anden, eller søge oplysninger i de enkelte kapitler. Der er ikke noget register, men kapiteloversigten er meget sigende, ligesom første kapitel giver en indsigt i bogens opbygning og emner.

Psykiatrifonden har udgivet flere andre bøger om depression og stress. Blandt andre Depression af Jes Gerlach i 2006. Se også Værd at vide om depression skrevet af Jørgen Møgeltoft og udgivet af Sind i 2009, omend den er væsentligt kortere (39 s.).

En rigtig god bog at have i samlingen om depression. Lettilgængelig, overskuelig og saglig.

Lektørudtalelse

Af

Maria Björnsdóttir


Informationer og udgaver

Bog

2010