Bøger / faglitteratur

Vind med vilje : hvorfor nogle klarer sig bedre end alle andre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
304 sider: ill.
Udgivet
2013
Ophav

Beskrivelse


Amerikansk ledelsesbog om, hvad der under samme omstændigheder får nogle virksomheder til at klare sig godt og andre ikke.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2013

af

af

Jytte Bræmer

d. 18. mar. 2013

Primært henvendt til ledere af private virksomheder.

De to forfattere har forsket i, hvorfor nogle virksomheder trives godt i uvished og kaos, mens andre ikke gør. Målet var at identificere, hvad de fremragende virksomheder havde tilfælles, som adskilte dem fra deres umiddelbare modstykker. Undervejs i deres forskning kunne de punktere en del myter såsom, at det var de mest innovative, risikovillige hurtige og visionære ledere, der drev de succesfulde virksomheder. De var derimod villige til at acceptere et paradoks mellem kontrol og ikke-kontrol. De er kommet frem til 3 principper, der er styrende for succes - også under svære omstændigheder: Fanatisk disciplin, produktiv paranoia og empirisk kreativitet. Disse principper udfoldes gennem bogen. Altsammen egenskaber, der er medvirkende til at "få et højere afkast af heldet". Det held, der ofte også er medvirkende til succes. Forskningen formidles konkret med et væld af eksempler fra de pågældende virksomheder og analogier fra bjergbestigningens og polarforskningens fiaskoer og successer.

Én af forfatterne har tidligere beskrevet samme temaer i bl.a. Good to great : hvorfor nogle virksomheder tager springet fra god til fantastisk - og andre ikke, 2009.

Amerikansk ledelsesbog om, hvad der under samme omstændigheder får nogle virksomheder til at klare sig godt og andre ikke.


Arbejdsmiljø

Årg. 29 nr. 10 (2013)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 29 nr. 10 (2013)