Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Vi fulgte skildpadderne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

393 sider

Udgivet

2020

Ophav

Alice Hoffman(forfatter)

Birgitte Brix(oversætter)
Genre og formroman, biografiske romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Rachel tvinges ind i et ægteskab med en ældre mand, som dør efter få år. Hun falder for en fransk slægtning, og det lidenskabelige forhold resulterer i sønnen Camille Pissarro, som bliver en af impressionismens grundlæggere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj. 2020

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 28. maj. 2020

Fortælling om maleren Camille Pissarro, i romanen Camille Pizzarro, og hans families historie. For læsere af biografiske romaner.

Den unge Rachel, som lever et overklasse liv på den dansk vestindiske ø Sankt Thomas, bliver tvunget ind i et ægteskab med en ældre mand for at redde hendes families forretning. Efter få år dør ægtemanden, og en fjern slægtning fra Frankrig bliver sendt til Sankt Thomas for at få styr på enken og forretningen. Dette bliver starten på et stærkt kærlighedsforhold, hvor blandt andet sønnen Jacobo Camille Pizzarro kommer til verden. Han viser ingen interesse for familiens forretning, men i stedet for, for malerkunsten og ender med at blive en af den franske impressionismes grundlæggere.

Enormt fin og malerisk fortælling om dels familien Pizzarro, men også om livet på Sankt Thomas i Dansk Vestindien i 1800-tallet, hvor de rige familier stadig holdte slaver. Udover at være en meget spændende biografisk roman om maleren Camille Pizzarro/Pissarro, er det også en spændende og smuk fortælling om en slægt.

Mich Vraa har skrevet en trilogi om de Dansk Vestindiske Øer, hvor HaabetVejen til paradis


er den første. Mario Vargas Llosa har skrevet en biografisk roman om den impressionistiske kunstner Gauguin; Vejen til paradisMich Vraa har skrevet en trilogi om de Dansk Vestindiske Øer, hvor Haabet er den første. Mario Vargas Llosa har skrevet en biografisk roman om den impressionistiske kunstner Gauguin; .Informationer og udgaver

2020

Bog

Alice Hoffman

Valdemar, 1. udgave

2020

Ebog

Alice Hoffman

Valdemar, 1. udgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Githa Lehrmann

Nota

2020

Lydbog (net)

indlæser: Githa Lehrmann

Lindhardt og Ringhof

2020

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Githa Lehrmann

Audioteket