Bøger / faglitteratur / roman

Vejen til personlig succes


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
111 sider
Udgivet
2005
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


Vejen til personlig succes var banebrydende i stil og indhold, da bogen første gang blev udgivet. Siden har den ændret tusinder af mennerskers liv. Den kendte engelsk/danske psykolog og forfatter John Evan-Jones påpeger i denne opdaterede bog, at før du kan blive en ny, mere succesrig og lykkelig person, må du først aflære de gamle ideer, vaner, meninger og tankemønstre, som forhindrer dig i at få det bedste ud af dit liv. Han viser, hvordan du opdager den frigørende kraft, der er resultatet af, at du tager dine egne beslutninger, også når de går på tværs af forventninger fra familie, venner og kolleger. Kort sagt, vil du genskabe dig selv og blive den person, du er skabt til at være? Så er denne bog et godt sted at begynde.

Indhold

Hvorfor det går galt ; De to ord, som vil ændre dit liv ; Beslut dig til, hvad du vil ; Hvad tror du på? ; Vigtigheden af dine inderste overbevisninger ; Forlad dit bekvemmelighedsområde ; Hvordan du løser problemer kreativt ; Vinderprincippet


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2006

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 23. feb. 2006

2. opdaterede udgave af psykologisk selvhjælpsguide, der lover at anvise læseren vejen ikke blot til succes, men til personlig succes. Og den skelnen synes jeg netop er, vigtig fordi det netop ikke er entydigt, hvad succes er, og succes kan derfor kun være individuel. Den første udg. kom på dansk i 1993 og er ligesom denne opdaterede udg. på 103 s. Men selvom omfanget ikke er vokset, så er indholdet gjort up-to-date. Forfatteren nævner fx it-boblens brist, som forfatteren vittigt kalder fra "dot.com" til "dot-gone". Om bogens formål skriver forfatteren bl.a. "Det er en gør det selv-bog, der viser, hvordan du kan aflære negativ tænkning, selvbegrænsende overbevisninger samt hæmmende vaner og lære at erstatte dem med konstruktive tanker, overbevisninger og vaner." Forfatteren fortæller også om en fælles holdning hos mennesker med succes, han har interviewet. De har alle udviklet "nogle vinderprincipper", som gør, at de kan håndtere og overvinde frustrationer og afvisninger. Bogen giver netop nogle psykologiske værktøjer til at skabe sig sådanne vinderprincipper. Sammenlignet med de fleste andre selvhjælps-guides jeg kender, virker denne faktisk både sympatisk, lettilgængelig og overbevisende, og jeg tror på en vis praktisk nytte, hvis man følger bogens råd og anvisninger. Et minus i bibliotekssammenhæng er dog de mange skemaer til personlige notater.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Claus Bundgaard

d. 18. dec. 2018

Gør-det-selv bog i personlig udvikling skrevet af engelsk arbejdspsykolog. Bogen tager sit udgangspunkt i, at de fleste ligger under for et negativt betinget handlingsmønster, som er grundlagtunder den tidligste barndoms sociale indlæring. Disse uvaner, som forfatteren kalder dem, kan ændres gennem bogens 3-trins træningsprogram, som går ud på at sætte sig et mål, dernæst visualiseredet og så gå i gang med at realisere det. Eleven må være forberedt på nederlag og tilbageslag, men med veltilrettelagte delmål og vedholdenhed kommer successen. Bogen er besnærende enkel i sinpsykologi og handlingsplan, og selv om forfatteren ikke selv antyder nogle begrænsninger, er hans eksempler koncentreret om lettere personlige kriser og drømmen om succes i erhvervslivet. Det dergør bogen mest problematisk i bibliotekssammenhæng er en masse afkrydsningsskemaer og andre opfordringer til at notere på siderne.


Berlingske tidende

d. 19. juni 1994

af

af

John Ekelund

d. 19. juni 1994