Bøger / faglitteratur / interviews

Tro, omsorg og interkultur : erfaringer fra social- og sundhedsområdet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Tro og livskrise (Naveed Baig: Tro, sundhed og lidelse i islam. Henning Nabe-Nielsen: Tro indefra : patienters eksistentielle og åndelige spørgsmål. Peter la Cour: Religiøs coping) ; Omsorg, anerkendelse og kommunikation (Lissi Rasmussen: Relationsorienteret arbejde blandt unge i fængslet. Flora Ghosh: Anerkendelse i det sociale arbejde. Asad Ahmad: Konflikthåndtering i tværkulturel kommunikation. Omsorgsarbejde på hospitaler - Etnisk Ressourceteam / Naveed Baig og Stéphanie Torbøl) ; Det multikulturelle sundhedsvæsen (Grete Brorholt: Mangfoldig eller enfoldig - multikulturelle hospitaler for fremtiden. Christian Nørregaard: Udfordringer i mødet mellem personale og patienter. Kulturmøder i almen praksis / Lise Dyhr og Annette Sonne Nielsen. Marianne Kastrup: Etiske overvejelser i arbejdet med etniske minoriteter)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2010

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 1. juli 2010

Henvender sig primært til fagfolk inden for social- og sundhedsområdet.

I 3 dele beskæftiger denne antologi sig med at kvalificere de personer, der arbejder med etniske minoritetsgrupper inden for social- og sundhedsområdet. Del 1 beskæftiger sig med troen og religionens rolle for patienter, klienter og indsatte på forskellige institutioner. Del 2 beskæftiger sig med omsorgsaspektet, måden at kommunikere på og anerkendelse. Del 3 behandler det multikulturelle aspekt i sundhedsvæsenet. Bogens 12 forfattere har forskellige faglige baggrunde og praktiske erfaringer som bl.a. læge, teolog, socialrådgiver, psykolog og antropolog, og bogen udfylder et tomrum i forhold til de tværkulturelle og -religiøse udfordringer og problemstillinger, der er på området, og som den behandler både teoretisk og ud fra praktiske projekterfaringer.

Flere bøger og artikler behandler forskellige multikulturelle problemstillinger inden for social- og sundhedsområdet, men ikke ud fra samme helhedsforståelse, som er denne bogs intention.

Bogen er et vigtigt indlæg til forståelsen af de mange aspekter der eksisterer inden for social- og sundhedsområdet i forhold til arbejdet med etniske minoritetsgrupper, og dermed bidrager den til en nødvendig opkvalificering af sektorens personale.


Jyllands-posten

d. 9. aug. 2010

af

af

Lone Nørgaard

d. 9. aug. 2010



Informationer og udgaver