Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Tordenskjold


Beskrivelse


Om den dansk-norske søhelt Tordenskjold (1690-1720), hvis rigtige navn var Peter Wessel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2017

af

af

Karsten Boll

d. 16. aug. 2017

Læs i serien "De små fagbøger" om den dansk-norske søhelts liv, fra han blev født i Trondhjem i Norge til han døde i i den tyske by Hannover. Fra 9-12 år.

Denne fagbog tager udgangspunkt i en æske tændstikker med Tordenskjolds portræt udenpå. Derfra kommer et afsnit om Peter Wessel, som var hans rigtige navn, om hans barndom i Trondhjem, og om hvordan han kedede sig. Det lykkedes ham at flygte til København, hvor han forsøgte at komme ind på skolen, hvor man uddannede flådeofficerer. Et enkelt afsnit fortæller om, hvordan Peter Wessel blev en del af den slavehandel, som Danmark deltog i. Krigen mod Sverige i starten af 1700-tallet blev Peter Wessels held, fordi man manglede søofficerer. De efterfølgende afsnit fortæller om hans bedrifter, og hvordan han fik navnet Tordenskjold. Teksten er sat i to spalter og suppleret med tegninger, malerier og fotos. Bogen har indholdsfortegnelse og stikordsregister.

Fin beskrivelse af Tordenskjolds livshistorie med velvalgte billeder til at støtte indholdet.

TordenskjoldSvenskerkrigene af Nette Kornerup er for samme aldersgruppe. Svenskerkrigene kan supplere oplysningerne for de ældste elever på mellemtrinnetTordenskjold af Nette Kornerup er for samme aldersgruppe. kan supplere oplysningerne for de ældste elever på mellemtrinnet.