Bøger / faglitteratur

Tilliden og magten : om at lede og skabe værdi gennem tillid


Beskrivelse


Om tillidsbaseret ledelse som et redskab til at opnå udvikling og effektivisering på arbejspladsen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2008

af

af

Jytte Bræmer

d. 20. aug. 2008

For ledere, der ønsker at udvikle egen ledelsespraksis.

Moderne medarbejdere forventer tillid til, at de kan udføre deres arbejde selvstændigt. Det er forfatternes pointe, at det er en misforståelse, at tillid er lig med en indskrænkning af deres magt, det skaber derimod værdi. Bogen reflekterer over forholdet mellem magt og tillid. Den ser på forskellige former for forståelse og forvaltning af magt og belyser begrebet tillid. Den professionelle tillid må ikke forveksles med naivitet, blind tiltro eller den familiære tillid og fortrolighed. Tilliden skal opfattes som en form for gaveøkonomi, der skaber en gensidig forbundethed og positiv afhængighed. Tillidens logik kan beskrives som et plussumsspil. Det er nærvær og fravær på en gang, som er lederens balance, når der skal skabes tillid. Det åbner samtidig for et nyt tankesæt for strategiarbejdet. Der tales om en baglæns strategi, hvor det er medarbejdernes potentiale, postyr, bøvl og ballade, gode ideer og drømme, der danner basis for virksomhedens potentiale og strategi.

Jakobsen: Tillidskabende ledelse, 2003 omhandler samme emne, men har en mere praktisk tilgang end denne, der angriber emnet fra en mere teoretisk vinkel, uden at den dog på nogen måde er på et højt abstraktionsniveau.

En praktisk anvendelig bog for ledere, der ønsker at reflektere og udvikle ledelsespraksis og gøre op med den traditionelle opfattelse af magt og tillid.


Lederne

Årg. 92, nov. (2008)

af

af

Ulla Bechsgaard

Årg. 92, nov. (2008)


Børsen

d. 5. sep. 2008

af

af

SH

d. 5. sep. 2008


Politik

Årg. 11, nr. 4 (2008)

af

af

Caroline Howard Grøn

Årg. 11, nr. 4 (2008)