Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Temujaierne vender tilbage

Del 8 af VåbenbrødreDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

306 sider

Udgivet

2020

Ophav

John Flanagan(forfatter)

Birgit Schlifer(oversætter)
Genre og formroman, fantasy

Beskrivelse


Fantasy. Hestefolket, temujaierne, fra de østlige stepper truer med at invadere Skandia. Derfor bliver Hal og hans våbenbrødre sendt ud som spejdere. Da missionen tager en drejning, har Hal heldigvis en dristig plan, der kan redde dem alle


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jun. 2020

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 18. jun. 2020

Hal og hans våbenbrødre bliver sendt ud som spejdere for at spionere mod hestefolket kaldet temujaierne, som planlægger at invadere Skandia. For børn og unge i alderen 11-15 år, der kan lide en letlæst vikinge-fantasy.

8. bind i serien "Våbenbrødre" om krigeren og sømanden Hal og mandskabet på skibet Hejren. Hal og hans våbenbrødre bliver først sendt til Fort Ragnak for at tilse fæstningen og sikre at Slangepasset kan modstå en invasion fra hestefolket kaldet temujaierne. Lydia afslører at temujaierne er i området, men hestefolket får sig en overraskelse, fordi Hal har medbragt et kraftigt våben. Derefter sejler våbenbrødrene til Isflodens munding for at undersøge om temujaierne kunne finde på at komme denne vej til Skandia? Snart erfarer våbenbrødrene at hele temujaiernes store hær af bueskydende ryttere er i området. Da de snu temujaiere opdager Hejrens besætning, har Hal heldigvis en dristig plan i baghånden. Bogen indledes med et afsnit om skibsudtryk og afsluttes med en kort tekst om forfatteren.

Lettilgængelig vikinge-fantasy, der på trods af et tyndt plot med en forudsigelig handling vinder ved sit gode sprog og forfatterens imponerende greb om personerne og deres indbyrdes relationer. Kan læses selvstændigt, men man fornemmer at historien er en del af en større fortælling. Fans af serien vil være godt underholdt.

Der er også vikinge-fantasy i trilogien "Det splintrede hav", hvor første bind hedder Den halve konge.Informationer og udgaver

2020

Bog

John Flanagan

Gyldendal, 1. udgave

2020

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Esben Hansen

Gyldendal

2020

E-bog

John Flanagan

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (online)

indlæser: Esben Hansen

Nota

2020

Lydbog (online)

indlæser: Esben Hansen

Gyldendal