Gå til indholdDen halve konge


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

359 sider

Udgivet

2017

genre/form

roman,

fantasyOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Fantasy. Prins Yarvis far og bror bliver forrådt i en barsk verden, der vægter kampfærdigheder og magtanvendelse højest. Modstræbende må Yarvi som kun har én god hånd, forsøge at hævne dem og overvinde den onkel, der har forskudt ham fra tronen


Anmeldelser (4)


23. feb. 2017

Fantasy til unge/voksne, der vil have velskrevet og rå fantasy. I 1. del af Joe Abercrombies nye mørke trilogi "Det splintrede hav" møder vi den fysisk svage, men mentalt knivskarpe Yarvi, der må kæmpe for sin ret i en vikingeverden, hvor uretten hersker og den stærkes ord er lov.

En ung mand må finde sin vej i livet trods massiv modgang. For som tronarving med kun en brugbar hånd ses Yarvi ned på af alle i en barsk verden, der vægter kampfærdigheder og magtanvendelse højest. Hans far og bror myrdes, og han må modstræbende forsøge at hævne dem og overvinde den onkel, der har forskudt ham fra tronen. Forsiden er genretypisk med sværd, sne og is.

Abercrombie skriver velskrevet, kompleks fantasy for unge og voksne. Persongalleriet er som altid farverigt og mangefacetteret og ingen er, hvad de ved første øjekast giver sig ud for. En klassisk (og rå) fantasyroman med et malerisk og udfoldet miljø. Han blander rå vold med sarkasme på en effektiv måde.

Kompleksiteten og uforsonligheden i historien bringer mindelser om R.R. Martins GOT, mens vikingemiljøet bringer mindelser om Bernhard Cornwell. Stemningsmæssigt minder den om en anden dark fantasyserie - Sally Greens Half bad - halvkode


Stålets vilje


Før de bliver hængt


Stålets vilje Før de bliver hængtKompleksiteten og uforsonligheden i historien bringer mindelser om R.R. Martins GOT, mens vikingemiljøet bringer mindelser om Bernhard Cornwell. Stemningsmæssigt minder den om en anden dark fantasyserie - Sally Greens Half bad - halvkode Før de bliver hængtKompleksiteten og uforsonligheden i historien bringer mindelser om R.R. Martins GOT, mens vikingemiljøet bringer mindelser om Bernhard Cornwell. Stemningsmæssigt minder den om en anden dark fantasyserie - Sally Greens Half bad - halvkode Stålets vilje Kompleksiteten og uforsonligheden i historien bringer mindelser om R.R. Martins GOT, mens vikingemiljøet bringer mindelser om Bernhard Cornwell. Stemningsmæssigt minder den om en anden dark fantasyserie - Sally Greens Half bad - halvkode Stålets vilje Før de bliver hængt.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pia Bechmann

2017-05-24

Politiken

Af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 16. mar. 2017

Weekendavisen

Af

Vibe Termansen

d. 24. mar. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2017