Bøger / faglitteratur

Tag katastrofer alvorligt også før de sker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 9. nov. 2016

Alle steder, hvor mennesker er samlet fra teatre, firmaer, museer og skoler til stormagasiner og lufthavne, kan der ske uheld og katastrofer. Med bogen her får de ansvarlige ledere en indføring i, hvorfor og hvordan man opbygger et beredskab.

Forfatterens sigte er at give råd om, hvordan man kan beskytte menneskeliv og værdier gennem et detaljeret katastrofeberedskab. Først en indføring i hvad der karakteriserer katastrofer med eksempler, dernæst en gennemgang af forskellige scenarier, en vejledning i hvordan man analyserer behovet, hvordan man laver en beredskabsplan og ikke mindst, hvordan katastrofeledelse bør udøves, nemlig markant anderledes end daglig ledelse med medarbejderindflydelse. Her drejer det sig om én ansvarlig, som alle andre skal adlyde. Forfatteren er elitesoldat, officer, virksomhedsrådgiver og arbejder også som ledelseskonsulent.

Bogen her giver et fint indspark til alle ledere om at gøre noget ved katastrofeberedskabet i tide.

Der findes en hel del bøger, der beskriver katastrofer. Rasmus Dahlberg har fx beskæftiget sig med emnet i 100 års katastroferDen menneskelige faktor og i Den menneskelige faktor, der beskriver en række katastrofer, der byggede på menneskelige fejl. Leths bog adskiller sig ved at være et praktisk værktøj i, hvordan man opbygger et beredskabDer findes en hel del bøger, der beskriver katastrofer. Rasmus Dahlberg har fx beskæftiget sig med emnet i 100 års katastrofer og i , der beskriver en række katastrofer, der byggede på menneskelige fejl. Leths bog adskiller sig ved at være et praktisk værktøj i, hvordan man opbygger et beredskab.



Informationer og udgaver