Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Tæt på insekter og småkryb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

135 sider: alle illustrerede i farver ; 26×28 cm

Udgivet

2021

Ophav

Dag O. Hessen(forfatter)

Ole Mathismoen(forfatter)

Jannicke Wiik-Nielsen(forfatter, kunstner)

Lisette Agerbo Holm(oversætter)

m.fl


Beskrivelse


Flot fagbog om insekter som findes i vore huse, haver eller i naturen. Dyrene er imponerende og måske lidt skræmmende, når de er forstørret med et mikroskop. For 11-16-årige og voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2021

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 19. nov. 2021

Flot fagbog om insekter som findes i vore huse, haver eller i naturen. Dyrene er imponerende og måske lidt skræmmende, når de er forstørret med et mikroskop. For 11-16-årige og voksne.

I 25 kapitler fortælles om danske insekter. Insekterne er en del af evolutionen. For 400 millioner år siden tog insekternes udvikling fart, og døgnfluernes og guldsmedenes forfædre fik vinger. De kunne derefter lettere overleve og formere sig. Bananfluer, bænkebidere og myg samt fx hvepse og edderkopper er der afsnit om med tilhørerne billeder fx forstørret 2300 gange. Insekternes sanser er et væsentligt element i insekternes liv og overlevelse. Insekter har nærmest øjne i nakken. Facet-øjne kan bestå af helt op til 30000 enkeltøjne. Dansemyggens øje med sansehår vises fx i et billede forstørret 3300 gange. Bagest i bogen er der afsnit om bogens teknik. Der bruges billeder optaget via særlige mikroskoper som kan forstørre op til 10000 gange.

Det er en ualmindeligt flot illustreret og meget velfortalt, spændende bog. Bogens fotos, som er forstørrede helt op til 10000 gange, står skarpe. Der er mange helsides billeder. Teksten er meget spændende og faktuel, hvor der også er plads til de mere kuriøse fakta, som fx at honning fundet i egyptiske grave, 3000 år gammelt, men stadig spiseligt.

InsekterSmådyrenes verden


: det summer, brummer, kribler og krabler og Smådyrenes verden er generelle bøger om insekter. Der er dog ikke forstørrelser som på billederne i denne bogInsekter : det summer, brummer, kribler og krabler og er generelle bøger om insekter. Der er dog ikke forstørrelser som på billederne i denne bog.Informationer og udgaver

2021

Bog

Dag O. Hessen

Straarup & Co, 1. udgave

2021

E-bog

Dag O. Hessen

Straarup & Co, 1. e-bogsudgave