Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Taberliv tur-retur - Malou
Taberliv tur-retur - Anna


Beskrivelse


Malou er lidt for populær i klassen, men har det svært derhjemme. Anna er lidt for tyk og den nye pige i klassen og bliver mobbet af Malou og de andre piger. Hvordan opleves det af de to piger?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2014

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 13. jan. 2014

En ny titel i Sommerfugleserien, en serie for piger mellem 9-14 år. Denne titel er for de yngste, men stærke læsere i målgruppe med temaet mobning. De to omslag signalerer udmærket indholdet.

Louise Roholte har tidligere skrevet 4 titler i serien. I denne møder vi Anna, den nye pige i klassen, der straks bliver mobbet, fordi hun er lidt buttet. Vender man bogen om og læser fra den anden side læser vi Malous historie, hende der mobber Anna, men som faktisk selv har det rigtig svært. En virkelig velskrevet bog om veninder, hierarki og mobning. Vi ser historien fra begge sider og får et indblik i, hvor kompliceret et pigeliv kan være, og hvor hurtigt det kan ændre sig både positivt og negativt. Et nutidigt, friskt sprog gør historien vedkommende for de unge tweens. Forside illustrationerne viser på den ene forside Malou med sin cykel i forgrunden, der skuler surt og med tårer i øjnene til Anna, der står og krammer sin mor i baggrunden. På den anden forside ser vi i forgrunden Malou og Rikke, der sidder og hvisker sammen og viser med alt tydelighed, at det er Anna, de hvisker om, Anna som ses i baggrunden og imellem de to piger. Signalværdien er fin og viser helt tydeligt indholdet i bogen. Den lidt grove streg gør dog personerne lidt karikerede.

Bogen kan sammenlignes med Louise Roholtes tidligere udgivelser i Sommerfugleserien, især Modeldrømme, 2013, der også omhandler piger, venskab og mobning.

En vigtig velskrevet pigebog om det tunge emne mobning.