Gå til indholdDen sommer alt voksede vildt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

164 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


12-årige Malaika glæder sig til den årlige familieferie hos mormor i Jylland. Alt er som det plejer, men bliver alligevel helt anderledes, da hun både får sin første menstruation og sit første kys


Anmeldelser (1)


23. jan. 2015

Ny bog i den populære "Sommerfugleserien" for 10-12-årige piger om den sommer, hvor 12-årige Malaika får sin første menstruation, bliver kysset af en dreng og oplever, hvordan alting bare bliver helt anderledes, når man kommer i puberteten.

Malaika har mørkt krøllet hår og nu også under armene. Dét glæder hun sig til at vise sine fætre, når hun sammen med resten af familien skal på den traditionelle sommerferie hos mormor i Jylland. Men da en ny pige og hendes mærkelige familie flytter ind på højskolen ved siden af mormoderens gamle hus, bliver ingenting helt, som det plejer. Malaikas navn betyder egentlig engel, men da hun får sin menstruation, er hun ikke længere sød hele tiden. - Og det er måske også helt okay? Den danske forfatter har tidligere udgivet billedbøger og e-noveller. Dette er hendes første roman.

Historien er nærværende og varmt fortalt i et dagligdags sprog. Forsiden adskiller sig en smule fra de andre bind i forlagsserien med dens karikerede, lidt naive stil.

Pubertet og den første menstruation er også temaet i fx Sandhed eller konsekvens


og har, som de fleste bøger i genren, en usikker pige som hovedperson. Her adskiller nærværende bog sig positivt, med Malaika som en stærk pige med højt selvværdPubertet og den første menstruation er også temaet i fx Sandhed eller konsekvens og har, som de fleste bøger i genren, en usikker pige som hovedperson. Her adskiller nærværende bog sig positivt, med Malaika som en stærk pige med højt selvværd.

Lektørudtalelse

Af

Maria Sjøblom


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2015

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2015