Gå til indhold



Bøger / faglitteratur / vejledninger

Syv gyldne regler for to der lever sammen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

299 sider

Udgivet

2010

Ophav

John M. Gottman



(forfatter, (hovedansvarlig))

Nan Silver



(forfatter)

Mette Wigh Tvermoes



(oversætter)
Genre og formvejledninger

Beskrivelse


På baggrund af grundige iagttagelser og interviews med mere end 700 par har den amerikanske psykolog og ægteskabsforsker fundet frem til syv afgørende faktorer der kendetegner et lykkeligt forhold


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 13. okt. 2010

For mennesker i parforhold i forskellige stadier eller mellem parforhold. Bogen handler om, hvad der får et forhold til at lykkes.

Forfatteren er amerikaner og parterapeut. Han har ved at studere 650 par igennem jeg-ved-ikke-hvor-lang en periode fundet frem til, hvad der gør, at nogle lever et langt og kærlighedsfyldt ægteskab sammen, mens andres forhold er som en tikkende bombe. Og nej, det har ikke noget med romantiske middage, overraskelser eller konfliktløsning at gøre. Man kan fylde nok så meget på af den slags uden at forbedre ægteskabet en tøddel. Det har noget at gøre med, hvordan man opfører sig overfor hinanden ind imellem konflikterne. Hvor godt man kender hinanden. Hvor meget man giver plads til hinanden. 7 gyldne regler, som man kan læse om i bogen. Bliver de overholdt, kan ægteskabet holde til konflikter og alskens ukorrektheder. Bogen har mange spørgskemaer og mange eksempler. Og der bliver snakket og forklaret i vanlig amerikansk stil. Selv synes jeg, den er forfriskende positiv.

Syvtallet synes at have en vis magi i bogtitler jf. bestselleren Syv gode vaner m.fl. Parforholdslitteratur findes der meget af. Lidt sjældnere er de, som tager et positivt udgangspunkt - altså hvad er det, der får det til at lykkes? Her vil jeg nævne en anden amerikansk bestseller med talmagi i titlen Kærlighedens fem sprog.

En både traditionel og anderledes parforholdsbog. Forfatteren har bedrevet feltforskning og udledt 7 regler for et godt ægteskab, som vi andre kan tage ved lære af.



Informationer og udgaver

2010

Bog

John M. Gottman

Boedal, 1. udgave