Gå til indholdSydfyenske jernbaners rullende materiel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

144 sider: ill.

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Om Sydfyenske Jernbaneselskab og dets lokomotiv- og vognbestands historie frem til 1949


Anmeldelser (4)


7. dec. 2016

Sydfyenske Jernbaneselskab (SFJ) ejede Odense-Svendborg banen, som var Danmarks mest trafikerede privatbane. Bogen gennemgår banens og de øvrige sydfynske baners rullende materiel i deres historiske kontekst. For videregående jernbanehistorisk interesserede.

SFJ drev fra 1876 Odense-Svendborg banen, og overtog 1882-1916 de øvrige 4 sydfynske privatbaner i forpagtning og drev dem med eget personale. SFJ var en del år foregangsbane for landets øvrige privatbaner mht. det rullende materiel, og banen byggede selv flere af sine egne lokomotiver og person- og godsvogne. Bogen er primært en historisk og teknisk gennemgang af det samlede rullende materiel og de involverede hovedpersoner. Behandlingen af lokomotiv- og vognbestanden inddrager derudover lokalområdernes erhvervs- og trafikhistoriske udvikling gennem perioden. Bogen afsluttes med tabeller over alt rullende materiel og er illustreret med 200 s/h fotos.

Et grundigt velresearched og indbydende, men også meget faktamættet værk med force i fagligheden. Faktamætningen, hvor ingen detalje synes glemt, er dog på en gang både bogens styrke og svaghed. Styrke, fordi stort set alt er med, og svaghed, fordi fremstillingen taber moment i de mange tørre økonomiske, statistiske og tekniske detaljer og derved indsnævrer den potentielle målgruppe ift. fx lokalhistoriske brugere.

Forfatteren har udgivet en række fine bøger om fynske jernbaner. OM SFJ således: Svendborg banen i 125 år


Forfatteren har udgivet en række fine bøger om fynske jernbaner. OM SFJ således: Svendborg banen i 125 år.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen

Jernbanehistorie

Af

René Schrøder Christensen

2017

Spor og baner

Af

Flemming Søeborg

Årg. 6, nr. 31 (2017)

Jernbanen

Af

Henning L. Kristensen

2019, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2016