Gå til indholdSvindleren : en bipolar persons beretning om psykisk sygdom og økonomisk kriminalitet : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


En psykisk udfordret person fortæller om sit liv med mange voldsomme mentale udsving og en truende dom for omfattende erhvervssvindel. Til romanlæserne og specielt til dem, som interesserer sig for diagnosen bipolar lidelse


Anmeldelser (1)


25. maj. 2021

En psykisk udfordret person fortæller om sit liv med mange voldsomme mentale udsving og en truende dom for omfattende erhvervssvindel. Til romanlæserne og specielt til dem, som interesserer sig for diagnosen bipolar lidelse.

Hovedpersonen Mikkel Frost skal mentalundersøges, inden hans sag skal for landsretten. Han er anklaget for svindel i stor stil. Men kan han gøres ansvarlig for sine handlinger, og er han egnet til at komme i fængsel? Eller er han et offer for sin psykiske sygdom? Inden sagen kommer for landsretten, fortæller Mikkel sin historie til en psykolog og en retspsykiater. En historie fyldt med ambitiøse erhvervseventyr og svindel i stor stil med skattepenge. Bogen er delt op i tre afsnit: paradis, inferno og purgatorium. På bagsiden står der, at bogen er en autofiktiv roman.

"Svindleren" er både en bog om svindleren i hovedpersonen Mikkel Frost, men også en bog om svindleren i os alle sammen. Mikkel Guldager har en stor fortælleglæde og skriver godt. Helhedsindtrykket bliver desværre lidt ujævnt og løst både i strukturen og i sproget. Begivenhederne som omhandler skattesvindlen fremstår noget dunkle, og ikke alle spor foldes lige overbevisende ud. Stærkest står beretningerne om den biopolare lidelse og konsekvenserne af de mange ned- og opture, som sygdommen forårsager.

To andre romaner, som også handler om bipolar lidelse, er Min elskede psykose


Små udsving


af Stine Dreyer og Små udsving af Miriam ToewsTo andre romaner, som også handler om bipolar lidelse, er Min elskede psykose af Stine Dreyer og af Miriam ToewsTo andre romaner, som også handler om bipolar lidelse, er Min elskede psykose af Stine Dreyer og Små udsving af Miriam Toews.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021