Gå til indholdStress og eksistens : nye veje til at forstå og bekæmpe stress


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

235 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Et systematisk blik på stress og interventionsmuligheder for individ, organisationer og samfund, set ud fra et eksistentielt perspektiv. Med cases baseret på interviews og klienthistorier


Anmeldelser (4)


28. okt. 2019

Stress skal ikke forstås som et individuelt problem, men som en eksistentiel belastningstilstand, udløst af et samfund i forandring. Bogen bygger bl.a. på Søren Kierkegaards skrifter og henvender sig til læsere, der ønsker et mere dybtgående analytisk perspektiv på sygdommen stress.

Forfatteren skriver med en uddannelsesbaggrund inden for filosofi, psykologi, ledelse, coaching og psykoterapi. Udgangspunktet er et samfund under forandring, præstationskrav og -behov og uvished belaster menneskers grundlæggende eksistensmuligheder. Højt tempo og mange valgmuligheder medfører fremmedgørelse, ændrede livsvilkår kan udløse psykologiske kriser og stress. Bogen behandler emnet stress relateret til Søren Kierkegaards filosofi og illustrerer med cases fra forfatterens egen praksis. Bogen indeholder fyldig litteraturliste.

Den spændende fremstilling løfter perspektivet på emnet stress til et højere niveau ved at beskrive det strukturelt frem for individuelt. Det er ikke en selvhjælpsbog, men en bog, man bliver klogere af og kan styrke sig på i pressede tider.

Man har måske allerede læst fx Det svære liv


Stå fast


Identitet og fællesskab


Eksistentiel ledelse


og Stå fast. Vil man gerne læse mere om Kierkegaard i en aktualiseret sammenhæng, kan Identitet og fællesskab foreslås. Eller mere af Vesterager i Eksistentiel ledelseMan har måske allerede læst fx Det svære liv og . Vil man gerne læse mere om Kierkegaard i en aktualiseret sammenhæng, kan Identitet og fællesskab foreslås. Eller mere af Vesterager i Eksistentiel ledelseMan har måske allerede læst fx Det svære liv og Stå fast. Vil man gerne læse mere om Kierkegaard i en aktualiseret sammenhæng, kan foreslås. Eller mere af Vesterager i Eksistentiel ledelseMan har måske allerede læst fx Det svære liv og Stå fast. Vil man gerne læse mere om Kierkegaard i en aktualiseret sammenhæng, kan Identitet og fællesskab foreslås. Eller mere af Vesterager i Man har måske allerede læst fx Det svære liv og Stå fast. Vil man gerne læse mere om Kierkegaard i en aktualiseret sammenhæng, kan Identitet og fællesskab foreslås. Eller mere af Vesterager i Eksistentiel ledelse.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

DJØF-bladet

Af

Birgitte Barkholt

Årg. 43, nr. 11 (2019)

P [online]

Af

Vibe Strøier

2020-06-29

Jyllands-posten

Af

Ulla Bechsgaard

d. 19. okt. 2019


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2020

Bog

2019