Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelsesvikaren redder julen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
43 sider: ill. i farver
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, gys, sjove bøger
Sværhedsgrad

let at læse

lix: 21

Målgruppe

For 8-9-årige

Undervisning
til skolebrug
Originaludgave
2018

Beskrivelse


Ella og Svend er kede af, at deres onkel ikke kommer juleaften. Han plejer at være julemanden. Heldigvis lover Vanessa Sparre at redde julen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2019

af

af

Stine Veisegaard

d. 26. feb. 2019

Fjerde og femte bog i serien om Spøgelsesvikaren og de to tvillinger Ella og Svend. Her vil du komme med i cirkus, og du vil opleve, hvordan Spøgelsesvikaren Vanessa Sparre redder julen. Til børn fra 8 år, der gerne vil have sjove gys.

Ellas og Svends lærer har barselsorlov, og derfor har de fået en vikar. Vikaren, Vanessa Sparre, har dog en hemmelighed. Hun er i virkeligheden et spøgelse, der kan flyve og gå igennem vægge. Til daglig bor hun i skolens kælder. Alt det ved børnene godt, men deres skoleinspektør må ikke vide det. I den ene historie kommer der cirkus til byen. Spøgelsesvikaren tager eleverne med. Cirkusnumre kan være svære, men heldigvis er Vanessa Sparre et spøgelse, der kan være usynlig. I den anden historie er Ella og Svend triste. Deres onkel kommer ikke, og det er ham, der plejer at være julemanden. Men Vanessa Sparre lover, at hun nok skal redde julen. Bøgerne er i hårdt omslag med enkelte farveillustrationer. Bagerst finder man fire spørgsmål, der kort besvares af forfatteren.

Endnu to underholdende bøger i en sjov serie. Spøgelser kan være uhyggelige, men her er historien pakket ind i finurlige sjove episoder. De egner sig til læsetræning for de børn, som allerede har knækket læsekoden.

Ligner de øvrige bøger i serien om Spøgelsesvikaren. Bøger i serien "Min mystiske skole", fx Den Sorte Dame, er også bud på små sjove letlæselige gys.