Bøger / faglitteratur / opskrifter

Spiselige blomster : øjenfryd og velsmag


Beskrivelse


Præsentation af en lang række spiseblomster som er almindelige i natur og have. Med opskrifter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 29. mar. 2012

Bogen giver gode idéer til dem, der som noget nyt vil forsøge sig med at anvende spiselige blomster i maden, både som pynt og smagsgivere. Den er nem at gå til, og mange af blomsterne har vi alle adgang til.

Fokuseringen på det nordiske køkken har ført til interesse for at bruge blomster fra haven, altankassen og naturen i madlavningen. Ialt 40 blomster beskrives, de fleste på et dobbeltopslag med både foto og kønne akvareller af Kirsten Tind. Planten og dens historie og brug introduceres kort efterfulgt af en opskrift, hvor pågældende blomst indgår. Her er fx hummer pyntet med bellis, en opskrift på panna cotta med kornblomst og svampe med ristede tagetes. Deciderede krydderurter behandles kun meget kort. Nogle af blomsterne er mest til pynt, og andre som hjulkrone er både sunde og velsmagende.

Forfatteren har tidligere udgivet en lang række bøger om have og mad, bl.a. Blomster på menuen, 1994, der nu trænger til en afløser, og i nyere tid Roser, 2005, der beskriver roser i mad, cremer, olier, samt Spis dit ukrudt, 2010, der ikke fokuserer specielt på blomsterne, Camilla Plum udgav i 2008 Blomstrende mad. Anemette Olesens bog er enklere og hurtig at gå til.

En charmerende og appetitvækkende lille bog med blomster, der er nemme at få fat på og enkle opskrifter, der er lige til at gå til.


Landskab

Årg. 93, nr. 6 (2012)

af

af

Charlotte Horn

Årg. 93, nr. 6 (2012)