Bøger / faglitteratur / opskrifter

Spis godt - grød


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
57 sider: ill. i farver
Udgivet
2009
Ophav
Genre og form
opskrifter

Beskrivelse


Opskrifter på klassikere som risengrød, øllebrød, rødgrød og æblegrød. Men også nye grødvarianter som hirse-, perlebyg-, speltgrød m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2009

af

af

Conni Boll Christensen

d. 18. nov. 2009

"Red jorden - tag en dag uden bøffer", lyder én af tidens slogans. Et god bud på en kødfri dag kunne være en grøddag, og i denne nye lille kogebog kan grødspisere finde både nye og traditionelle opskrifter.

Efter en kort præsentation af forskellige korn og gryn, som er velegnet til grød, følger 24 opskrifter. Her er klassiske opskrifter på mælke- og frugtgrød og nye varianter med fx perlebyg, quinoa, forskellige typer af spelt og en enkelt glutenfri flerkornsgrød. Alle ingredienser kan købes i min lokale helsekostbutik, der ligger i en lille jysk provinsby, så alle kan være med. Opskrifterne, som er på dobbeltopslag med farvefotos, er nemme at gå til. Jeg er inkarneret grødspiser og nød både perlebyggrød med hyldeblomst og speltgrød med æble, kanel og rosiner.

Forfatteren har udgivet flere kogebøger, bl.a. to titler i rækken med titelbegyndelsen "Spis godt". Opskrifter på grød kan findes i andre kogebøger, bl.a. i Barnemad : fra mos til middagsmad, hvor også nye typer af korn anvendes. Opslag i Netpunkt på emneordet grød giver ikke andre danske hits end Spis godt - grød.

På smarte brunchrestauranter kan du finde grød på menukortet, fordi interessen for den gamle spise og mormormad generelt er vokset markant. Grød er billig, nem at tilbrede, fuld af næring og har et lavt fedtindhold. Spis godt - grød kan bruges af både nybegyndere og rutinerede grødspisere, der gerne gør noget godt for sig selv og klimaet. Opskrifter på grød kan sagtens findes i andre kogebøger.