Gå til indholdSolopgang


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

453 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Femagustu på Cypern er en perle i middelhavet, men under idyllen vokser spændingerne. Venner er pludseligt fjender og nye overraskende venskaber opstår på tværs af politiske skel. Kun to familier bliver tilbage da byen bliver bombet


Anmeldelser (1)


11. nov. 2015

Famagusta er et ferieparadis midt i den græsk-tyrkiske konflikt om Cypern, men tingene ændrer sig hurtigt til det værre. Til læsere af romaner med glød, romantik og dramatik.

I 1972 er Famagusta et ferieparadis. I strandkanten ligger det nye luksuriøse hotel Sunrise, som ejes af Savvas Papacosta og hans kone Aphroditi, som jetsettet flokkes om. I baren regerer Markos Georgiou, som Aphrodite først synes truer hendes position som førstedame, men som bliver en allieret. På hotellet arbejder også tyrkiske cyprioter, som fx frisøren Emine Özkan og hendes søn, men det rumler med konflikt på øen. I 1974 styrter det græske kup øen i kaos, Tyrkiet invaderer og bomber Famagusta. Kun de to familier Georgiou og Özkan bliver tilbage i det, der nu er en pigtrådsindhegnet spøgelsesby. Savvas og Aphroditi er, som alle andre flygtet, og hun har betroes Markos sine dyre smykker.

I Hislops fjerde roman på dansk udfolder hun endnu engang sit talent for at skrue en fængende historie og et stærkt plot sammen, denne gang midt i en historisk begivenhed, som de fleste har glemt. Lad gå, at personerne er endimensionelle og meget farverige. Det fungerer overmåde godt, og historien udvikler sig i overraskende retning.

Hislops foregående romaner Øen


Tråden


Hjemkomsten


, Tråden og Hjemkomsten er også stærke og farverige historier om personer indhyldet i historiske begivenhederHislops foregående romaner Øen, og Hjemkomsten er også stærke og farverige historier om personer indhyldet i historiske begivenhederHislops foregående romaner Øen, Tråden og er også stærke og farverige historier om personer indhyldet i historiske begivenhederHislops foregående romaner Øen, Tråden og Hjemkomsten er også stærke og farverige historier om personer indhyldet i historiske begivenheder.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2015

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Lydbog (cd)

2016

Ebog

2015