Gå til indholdSolens ærmer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

124 sider

Udgivet

2014

genre/form

digteOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Klassiske modernistiske digte der er mærket af efterkrigstiden herunder jazz- og beat-generationens genre foruden absurdismen, mystik, buddhisme og surrealismen


Anmeldelser (5)


17. sep. 2014

Til læsere af verdenslyrik og som kender klassiske forfattere som bl.a. Forugh Farrokhzad og Elmer Diktonius. Kan endvidere formidles til læsere af beat-generationens forfattere.

Kazuko Shiraishi er født i 1931 i Canada og flyttede i en tidlig alder til Japan, og hun regnes i dag for en stor klassisk japansk forfatter og lyriker. Her er for en sjælden gang skyld tale om en japansk digter, som ikke skriver haiku-digte, men mere en stil med frie korte eller lange vers og som kendes fra den modernistiske digtning. Digtene i denne samling er desuden mærket af efterkrigstiden herunder jazz- og beatgenerationens genre foruden absurdisme, mystik, buddhisme og surrealisme, men er også influeret af vestlig kultur bl.a. i et hyldestdigt til jazzikonet John Coltrane. Oversætteren Susanne Jorn har i bogens efterskrift skrevet en glimrende indføring til forfatterskabet.

Kazuko Shiraishis digte indeholder flere lag og stilarter men kan dog især sammenlignes med 1950'er og 1960'ernes modernisme og herunder især beat-generationens forfattere hvoraf bl.a. kan nævnes Allen Ginsburg.

Spændende, farverige og fandenivoldske digte fra en, for mig, ukendt forfatter. En af de digtsamlinger fra årets høst, som bestemt kan anbefales og bør stå side om side med andre klassiske digtere i biblioteket.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Daniel Boysen

2016-10-24

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 17. jan. 2015

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 9. jan. 2015

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 16. jan. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014