Bøger / faglitteratur

Sønderjysk Kommando : genforeningen 1920


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Beretning om specialkorpset Sønderjysk Kommando, der virkede fra Genforeningen i 1920 og tre år frem. Blev oprettet for at afløse de allierede tropper i Zone 1 og bestod primært af infanterister, der kom fra samtlige fodfolksregimenter i Danmark, et antal dragoner, husarer og et musikkorps.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2015

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 4. aug. 2015

Grundig og veldokumenteret beretning om specialkorpset Sønderjysk Kommando, der virkede fra Genforeningen i 1920 og tre år frem. Til alle med interesse for Sønderjyllands historie.

Specialkorpset Sønderjysk Kommando blev oprettet for at afløse de allierede tropper i Zone 1 efter afstemningen om Genforeningen i 1920. Korpset bestod primært af infanterister, der kom fra samtlige fodfolksregimenter i Danmark, et antal dragoner, husarer og et musikkorps. Specialstyrken rykkede ind i den genvundne landsdel den 5. maj 1920 og virkede indtil 1923, hvor den kom under 7. regiment i Fredericia. I bogen beskrives bl.a. Sønderjysk Kommandos indtog i Sønderborg, Haderslev, Aabenraa og Tønder. Med litteraturliste.

Forfatteren, der også er postkortsamler, har gennem flere måneder udført et grundigt detektivarbejde, som har ført til denne velskrevne og vigtige beretning. Bogen er rigt illustreret med et meget veldokumenteret billedmateriale, som i høj grad er med til at vække historien til live.

Bogens indhold er tidligere udgivet i Dansk Filatelistisk Tidsskrift i 2014, nr. 5 og 6 samt i 2015, nr. 1, som i stort set uændret form er tilgængelige på internettet. Emnet behandles også i Den danske soldat i SønderjyllandTiende Februar og Tiende Februar. Ellers omtales Sønderjysk Kommando kun sparsomt i litteraturen om GenforeningenBogens indhold er tidligere udgivet i Dansk Filatelistisk Tidsskrift i 2014, nr. 5 og 6 samt i 2015, nr. 1, som i stort set uændret form er tilgængelige på internettet. Emnet behandles også i Den danske soldat i Sønderjylland og . Ellers omtales Sønderjysk Kommando kun sparsomt i litteraturen om Genforeningen.


Sønderjysk månedsskrift

2017, nr. 5

af

af

Axel Johnsen

2017, nr. 5