Bøger / faglitteratur / erindringer

Historien findes : erindringer


Beskrivelse


Med udgangspunkt i en skudepisode, der aldrig blev opklaret, fortæller Bente Hansen (f. 1940) om sit liv som forfatter og redaktør og som politisk aktiv på venstrefløjen, med fokus på både den personlige historie og den sideløbende samfundsmæssige udvikling.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2014

af

af

Katja Larsen

d. 20. maj 2014

Biografien Historien findes henvender sig til læsere af erindringsbøger, der er personlige og samtidig tegner et samfundsbillede.

Bente Hansen har et langt cv, som bl.a. medarbejder og redaktør på forskellige tidsskrifter, politisk aktiv samt medlem af menighedsrådet i Københavns Domkirke. Alt dette bruger hun til at fortælle både sin private historie og sit bud på en samfundsmæssig historie. Fortællingen i Historien findes bindes op på en skudepisode, der skete i begyndelsen af 1970'erne, hvor Bente Hansen sad i sit arbejdsværelse, da der pludselig blev skudt ind gennem vinduet. Hvem der skød og hvorfor blev aldrig opklaret, og havde stor indflydelse på Bente Hansens senere liv.

Biografien Historien findes kan fx sammenlignes med Rindende vand af Ole Jonshøj, som ligeledes fokuserer på samfundsudviklingen.

Bente Hansen fortæller om sin opvækst i Vestjylland og hvordan hun senere bliver litteraturstuderende i København og politisk aktiv på venstrefløjen. Historien findes er forfatterens historie, samtidig med at hun tegner et billede af Danmark.


Kristeligt dagblad

d. 3. juni 2014

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 3. juni 2014


Information

d. 11. juni 2014

af

af

Peter Nielsen

d. 11. juni 2014