Bøger / skønlitteratur / roman

Sølvets rige


Beskrivelse


Arvefølgestriden mellem Djengis Kahns sønner er sat ind, samtidig udvides riget kraftigt. Læserne kan i detaljer følge den mongolske krigskunst og stadig mere udviklede civilisation. Forfatteren påpeger til slut, hvor stor indflydelse markante historiske skikkelser havde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2011

af

af

Beth Høst

d. 19. jan. 2011

Vi har forskellige lånerkategorier, der efterspørger de "store" historiske serier som Iggulden, Cornwell og lign., det kan være lige fra yngre mænd til bibliotekernes "traditionelle" kernekunder dvs. de midaldrende kvinder. Iggulden kræver læseenergi samt ambition om at følge en omfangsrig serie med mange detaljer og mange vanskelige navne.

Her er bind 4 i serien om Djengis Kahn, erobreren, der i 1200-tallet skabte sig både familiedynasti og et imperium, der gik fra Stillehavet til Donau først ved ihærdige stammekampe og siden en udviklet og overlegen hærteknik. Romanserien startede i 2007 med Ulven fra Stepperne. Her i det vist længe ventede bind 4, er den store Kahn død, og arvefølgestriden blandt hans sønner bryder ud. Vinderen tager fat på at konsolidere grænserne, nu gælder det Kinas kejserrige i øst og Rusland og Ungarn i vest. Vi følger som i forfatterens andre bøger i mange og omhyggelige detaljer de mange slag, de mange blodsudgydelser og intriger. Iggulden fortæller flydende, fascinerende og troværdigt, han må have sin research på plads. Om det så er personerne fungerer de upåklageligt.

Fortællestilen kan kun sammenlignes med Igguldens anden serie og med Cornwells bøger. Naturligvis ligger Jordens søjler heller ikke fjernt hvad angår farverigt og underholdende drama.

Seriens fire bind kræver sin læser, som til gengæld får fuld underholdningsvaluta.