Bøger / faglitteratur / kostvejledninger

Slankeværdi : nøglen til vægttab : færre kalorier på den bedste måde - mad med høj slankeværdi løser dine vægtproblemer


Beskrivelse


Om hvordan man opnår stor mæthedsfornemmelse og får størst slankeværdi ud af måltidet for at opnå og fastholde vægttab. Med omfattende kalorietabeller samt tabeller over fødevarernes indhold af proteiner og kostfibre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2017

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 26. jan. 2017

E-bogen forklarer, hvordan man kan tabe sig ved at fokusere på fødevarernes "slankeværdi". For læsere, der gerne vil tabe sig.

På hjemmesiden kalorietabel.dk har man i mange år kunnet se fødevarernes slankeværdi. Denne e-bog forklarer den grundlæggende ide i at give fødevarer en slankeværdi og hvordan man kan tabe sig, hvis man blot spiser fødevarer med en høj slankeværdi. Slankeværdi måles bl.a. ved kalorieindhold, hvordan maden mætter og hvordan maden påvirker ens tarmbakterier. Den indeholder mange referencer til undersøgelser, der er illustrationer samt henvisninger til hjemmesider. Forfatteren John Buhl er naturlæge og har bl.a. udgivet bogen Sikker slank som er udkommet i 6. udgave og findes på 56 biblioteker i Danmark.

En e-bog om slankeværdi, som kun omtales på John Buhls egen hjemmeside kalorietabel.dk. Den kan med fordel læses inden man slår op i tabellen, da den giver god baggrundsviden om begrebet slankeværdi. Bogens pointe er egentlig ret simpel: Spis sundt og alt det du vil, så skal du nok tabe dig.

Der findes ingen andre bøger, som omhandler madens slankeværdi.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 26. apr. 2018

Lær at spise så du får mest mæthed og størst slankeværdi ud af måltidet. Hvis du ønsker valgfrihed og ikke vil følge en fast spiseplan, er denne metode måske noget for dig.

For at tabe sig i vægt skal man spise færre kalorier end man forbrænder. Bogens metode handler om at indtage færre kalorier, med fokus på hvordan kosten påvirker appetit, mæthedsfornemmelse, blodsukker, hormoner mm. 2/3 af bogen udgøres af tabeller, der viser alle tænkelige fødevarers slankeværdi, bl.a. udregnet på baggrund af førnævnte faktorer. Den ide, at visse fødevarer er mere kaloriefattige end andre, fordi de fylder mere og i længere tid i maven, er ikke forfatterens egen, men han har brugt denne type kostvejledning i sin klinik med gode resultater i mange år.

Forsiden viser en tallerkenmodel for den kostsammensætning, bogen anbefaler. Derudover er der ingen illustrationer ud over enkelte vignetter. Det gør bogen temmelig tør at gå til, men også saglig, og den videnskabelige underbygning fremgår af referenceafsnittet. Metoden er ikke indviklet, når man nærlæser teksten, men bogen fremstår kedelig i sammenligning med de mange slankebøger, der er gennemillustreret med farvefotos.

Bogen er i tråd med forfatterens Sikker slankDen lette GI kostplan. Metoden minder om den, man ser i bøger om det glykæmiske indeks, fx Den lette GI kostplanBogen er i tråd med forfatterens Sikker slank. Metoden minder om den, man ser i bøger om det glykæmiske indeks, fx .