Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Slangesommer


Beskrivelse


Det er sommer i Fårup Fjord. Da der sker en del indbrud i den lille by, beslutter Terne og Emma at lege detektiver. Men så møder Terne Hugo.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 12. maj 2015

Det er sommer ved Fårup Fjord. Terne keder sig lidt, mens hun passer sin fars terrarium, men så træder Hugo ind i butikken. For piger i alderen 9-12 år.

Terne og Emma er bedste veninder. Da der begynder at ske en del tyveri i den lille by, udloves der en dusør. Den vil Emma have fingrene i, men Terne er ikke så vild med at lege detektiv. Hun vil hellere være sammen med Hugo, men der er noget mystisk ved Hugos far. Bogen er en del af Carlsens "Sommerfugleserien. 1", der udgiver bøger med temaer om pigeproblemer.

Bogen fortæller på en god måde om den der første forelskelse, og hvordan det har indflydelse på veninder. Desuden har bogen en god del spænding og fart over sig. Ternes problemer med veninden og hendes forelskelse i Hugo beskrives realistisk og er relevant.

Forfatteren har skrevet en del bøger i "Sommerfugleserien. 1". Man kan også sammenligne denne bog med de andre bøger i serien. Fælles for dem alle er, at der er fokus på de problemer og følelser piger i alderen 9-12 år har.