Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Midsommergåden


Beskrivelse


Saga er lige startet på sin sommerferie, da hendes storesøster Bea stikker af hjemmefra for at søge lykken i København. Samtidigt dukker en lille kat op og viser Saga vej til et mystisk og forfaldent sommerpensionat ved havet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 14. jan. 2016

En rigtig sød og rørende historie om mødet mellem skolepigen Saga og den ældre kvinde, Amanda. En god bog om kærlighed og ensomhed for 9-12 år.

Pigen Saga på ca. 11 år har fået sommerferie og har glædet sig til at hygge sig med storesøsteren Bea. Men allerede den første dag stikker storesøsteren af til København, hvor hun har fundet arbejde. Forældrene bliver meget nervøse, især da Bea ikke tager sin mobiltelefon. Saga er den eneste, der ved, hvor Bea er, men hun har lovet ikke at sige det. Samtidigt opdager Saga en lille kat, der tilsyneladende prøver at lokke hende med sig. Katten fører hende til et forladt og forfaldent pensionat. Men der er noget mystisk ved pensionatet. Forfatteren har tidligere fået udgivet mysterie-bøgerne Den mystiske frakkeRøde spor og Røde sporPigen Saga på ca. 11 år har fået sommerferie og har glædet sig til at hygge sig med storesøsteren Bea. Men allerede den første dag stikker storesøsteren af til København, hvor hun har fundet arbejde. Forældrene bliver meget nervøse, især da Bea ikke tager sin mobiltelefon. Saga er den eneste, der ved, hvor Bea er, men hun har lovet ikke at sige det. Samtidigt opdager Saga en lille kat, der tilsyneladende prøver at lokke hende med sig. Katten fører hende til et forladt og forfaldent pensionat. Men der er noget mystisk ved pensionatet. Forfatteren har tidligere fået udgivet mysterie-bøgerne Den mystiske frakke og .

Det er en meget velskrevet bog, der giver et godt indblik i Sagas familieliv, men også i bogens andre skæbner. Her er en fin blanding af virkelighed og mystik. Det er også en klog og følsom historie, hvor fortid og nutid mødes. Den flotte forside i blå farver passer godt til bogens sørgmodige mystik.

For 9-12-årige piger kan også anbefales Det er mig, der er Lisa af Moa-Lina Croall. Den handler om pigen Lisa, der savner sin mor, som er rejst ud på en opgave. Men da Lisa får en ny veninde, ændrer alting sig. Bogen har både alvor og humor.


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 3 (2016)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 69, nr. 3 (2016)