Bøger / skønlitteratur / noveller

Skovturen og andre viderværdigheder


Beskrivelse


Noveller om forfatteren og hans families fornøjelige og bizarre oplevelser under skovture og ferieophold forskellige steder i Europa.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Søren Brunbech

d. 18. dec. 2018

Det er karakteristisk, at ingen af de 6 fortællinger - der her foreligger i et uændret optryk af udgaven fra 1980 - handler om dyr. Til gengæld dyrker Durrell i et par af fortællingerne etandet yndlingstema: sin excentriske familie. Således i titelfortællingen, hvor storebror Larry, alias Lawrence (ham med Alexandria-kvartetten) er hovedperson. Han aflægger England (eller"Buddingøen" som han kalder den) en kort visit, efter at have levet i frivilligt eksil under krigen, og lader sig nødtvungent slæbe med på, hvad der viser sig at blive en familieudflugt medforhindringer, i familiens gamle Rolls-Royce. Lette og veldrejede er også fortællingerne fra forfatterens rejser i Frankrig og Italien, omend han i længden kan virke stereotyp i oplæggene til dehumoristiske pointer. Slutfortællingen er ren fiktion: en bloddryppende gyser i god engelsk spøgelsestradition. Selvom bogen indholdsmæssigt og stilistisk nogle gange falder lidt uden for rammerneaf det øvrige forfatterskab, vil detnæppe forurolige de trofaste yndere af Durrell's stort set venlige og snurrige situationskomik.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Niels Jørgensen

d. 18. dec. 2018

G. Durrell har et stort publikum, både blandt yndere af vittige bøger, som hans Min familie og andre dyr samt Min familie har finner, fjer og sko, og dem, der læser bøger om dyr, indenforhvilket område han har skrevet flere brillante værker. I denne samling møder vi familieaspektet i to historier om en skovtur og en skibsrejse. Desuden er der en overdådigt perfid kvinde-karikatur inovellen Kostskoleopdragelse og en herlig venden vrangen ud på den gamle seksualforsker Havelock Ellis i en anden. I Michelinmanden træder han ind på gyser-gebetet, for i samlingens længstehistorie, Indgangen, at præstere en vaskeægte, hårrejsende og fint traditionel gyser, der (måske?) er inspireret af Wilde's Dorian Greys billede. Raffineret stemningsskabende, virtuost afstemtspændingsmæssigt - den må være forudbestemt til at blive en gyser-antologi-klassiker. Noteres må det også, at i alle historierne spiller udsøgt mad- og vinkendskab og ditto glæde en betydeligrolle. Smukt, læsbart tryk, men derer et par gådefulde oversættelses-steder.


Jyllands-posten

d. 7. jan. 1981

af

af

Ib Monty

d. 7. jan. 1981


Politiken

d. 29. okt. 1980

af

af

Henrik V. Ringsted

d. 29. okt. 1980


Vendsyssel tidende

d. 14. feb. 1981

af

af

jb

d. 14. feb. 1981


Frederiksborg Amts avis

d. 28. okt. 1981

af

af

ck

d. 28. okt. 1981


Information

d. 13. nov. 1980

af

af

-och

d. 13. nov. 1980


Lands-avisen Aktuelt

d. 19. nov. 1980

af

af

Johan Møller Nielsen

d. 19. nov. 1980