Bøger / faglitteratur / kogebøger

Skind & ben : en fiskekogebog


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2014

af

af

Birgit Sloth

d. 21. mar. 2014

Fiskekogebog der formidler sig selv med et godt layout til alle kogebogslæsere. Bogen er dog især for dem, der sætter pris på kokken Claus Holms særlige stil.

Claus Holm er kendt som tv-kok på TV2, og han er yderst produktiv på kogebogsområdet. Siden debuten i 2011 har han udgivet seks kogebøger enten med en speciel tilberedning som i Mad i æbleskivepanden og Stegeso eller med specielle råvarer som Rødder, Lav mad med lakrids og denne gang fisk. Claus Holm bruger hovedsagelig fileteret fisk samt fisk fra frost eller dåse, så selv fiskeforskrækkede kan være med. Opskrifterne er enkle, og der er en fin angivelse af, hvilke måneder fisken er bedst. Han eksperimenter lidt med ingredienser som æblemost og lakridspulver, men opskrifterne virker ikke helt gennemarbejdede smagsmæssigt. Sproget er i en "friskfyragtig" tone, som man enten synes er sjov eller fjollet.

I 2013 udkom Danske fisk fra hav til bord med gode opskrifter og baggrundsviden, samt Fisk og skaldyr med mange meget nemme opskrifter. Denne minder mere om Klap gællerne i! med en personlig stil, og den bruger også fisk på dåse.

En personlig fiskekogebog i en afslappet humoristisk tone og lækkert layout, der kan inspirere til at spise mere fisk. Den vil måske blive efterspurgt, fordi forfatteren er kendt, men ellers har bibliotekerne andre fiskeopskrifter.