Bøger / faglitteratur til børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 11. sep. 2018

I bogen her bliver man klogere på, hvad advent betyder, hvor længe vi har haft juletræ i Danmark, hvad en salme er og meget andet om julen. Let fagbog for 8-10-årige.

Bogen er den tredje i en serie om kristne højtider, som udgives i samarbejde mellem forlaget Turbine og Danmarks Kirkelige Mediecenter. Bogen indleder med en kort genfortælling af juleevangeliet og fortæller derefter om den kristne jul og de mange traditioner, som knytter sig til højtiden - fx julepynt, juletræ, kirkegang, mad m.v.. Der er også et kapitel om Sankt Nicolaus og julemanden. Sværhedsgraden er lix 22. Sætningerne er korte, og der er ofte kun en sætning pr. linje. Elevopgaver og lærervejledning er p.t. ikke tilgængelige på forlagets hjemmeside.

Indhold og udstyr er godt i denne fagbog om julen, som vil kunne læses året rundt. Bogen henvender sig til børn, der har knækket læsekoden og kan anvendes både til interesselæsning og til faglig læsetræning i skolen. Layoutet er overskueligt, og teksten er luftig og skrevet i mange korte hovedsætninger. Nogle steder er sætningerne dog så korte, at sproget bliver lidt staccato med ufuldstændige sætninger som: "Englen kommer med bud fra Gud. Som en slags postbud fra himlen".

Læs også de to andre bøger om kristne højtider i serien: PåskePinseJul og Pinse, eller læs mere om julen i Jul i serien "De små fagbøger", som også er velegnet til faglig læsning i skolenLæs også de to andre bøger om kristne højtider i serien: Påske og , eller læs mere om julen i Jul i serien "De små fagbøger", som også er velegnet til faglig læsning i skolenLæs også de to andre bøger om kristne højtider i serien: Påske og Pinse, eller læs mere om julen i i serien "De små fagbøger", som også er velegnet til faglig læsning i skolen.