Gå til indholdSkal vi sige det til præsidenten?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

284 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman,

spænding,

romanerOriginaludgave

1979


Beskrivelse


Den amerikanske præsident Florentyna Kane vil fremsætte et kontroversielt lovforslag om en bedre våbenkontrol i USA. En FBI-agent får nys om, at der planlægges et attentat imod præsidenten for at forhindre lovens vedtagelse. Spændingsroman især til fans af Archers tidligere bøger om Kane og Abel


Anmeldelser (10)


12. nov. 2020

Den amerikanske præsident Florentyna Kane vil fremsætte et kontroversielt lovforslag om en bedre våbenkontrol i USA. En FBI-agent får nys om, at der planlægges et attentat imod præsidenten for at forhindre lovens vedtagelse. Spændingsroman især til fans af Archers tidligere bøger om Kane og Abel.

Florentyna Kane har opnået at blive præsident i USA, og hun sætter alt ind på at fremsætte et lovforslag, der skal forstærke kontrollen med våben i USA. Ved et tilfælde får FBI viden om at nogle personer i den forbindelse planlægger et attentat imod præsidenten. FBI-agenten Mark Andrews arbejder hårdt for at finde gerningsmændene og stoppe attentatet. Men sporene er få, tiden er knap og farerne lurer. "Skal vi sige det til præsidenten?" udkommer her i en lettere omskrevet version af forfatterens tidligere bog af samme navn, hvor en anden præsident var i fare. Med inklusionen af Florentyna Kane som præsidenten, bliver denne omskrevne roman dermed 3. del i Archers trilogi om Kane og Abel.

En glimrende spændingsroman, der udmærker sig ved sit høje tempo, lune humor og gode stemningsbeskrivelse fra slutningen af det 20. århundrede. Den kan sagtens læses uafhængigt af de to første romaner i trilogien.

Præsidenter i problemer kan man også læse om i Den udvalgte


Præsidenten er forsvundet


og Præsidenten er forsvundetPræsidenter i problemer kan man også læse om i Den udvalgte og Præsidenter i problemer kan man også læse om i Den udvalgte og Præsidenten er forsvundet.

Lektørudtalelse

Af

Michael Olsen

18. dec. 2018

Spændingsroman, der foregår i 1983, under præsident Edward Kennedy. En mand på et Washington-hospital anmoder om at få chefen for FBI i tale. Han fortæller, at han har hørt nogle mænd,deriblandt en senator, planlægge et attentat mod præsidenten d. 10. marts. FBI stiller sig først skeptisk, men efter fire mord, omfattende bl.a. vidnet og et par FBI-folk, bliver man klar over atdet er alvor, og man går igang med at løse den ret håbløse opgave, 6 dage før d. 10. marts! Det er en spændende og ganske velskreven roman; forfatteren røber et ret godt kendskab både tilamerikanske politiske forhold og ikke mindst til FBI's opbygning og arbejdsmetoder. Forfatteren er englænder, hvilket ses dels af flere parallelliseringer med Shakespeare's Julius Caesar, dels afholdningen til attentatet, der ikke på traditionel amerikansk vis opfattes som en enkelt galnings værk, men sættes ind i en større sammenhæng, med rige bagmænd, der forbliver i dækning, langt fraderes politiske marionetter ogkriminelle håndlangere. Anbefales på linie med f.ex. Frederik Forsythe's bøger.

Lektørudtalelse

Af

Poul G. Thye

Ekstra bladet

Af

Ole Schrøder

1979-03-09

Fyens stiftstidende

Berlingske tidende

Af

Mich

1979-03-16

Lands-avisen Aktuelt

Af

Leo Lemvigh

1979-04-11

Sjællands tidende

Af

jørg

1979-03-09

B. T.

Af

Bris

1979-02-20

Vejle amts folkeblad

Dagbladet, folketidende

Af

t-e

1979-07-28


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Bog

1979

Ebog

2020

Ebog

2019