Gå til indholdSandhedens labyrint


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

460 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Kontrafaktisk roman, der foregår i Tyskland i 1943. En forræder udleverer information til de allierede. Major Johann Richter skal finde forræderen, men det er en vanskelig opgave, da sporet peger mod den nazistiske top


Anmeldelser (1)


4. okt. 2018

Spændende roman fra 2. verdenskrig. Den er sat i et autentisk miljø, men hvor forfatteren ved at ændre på nogle historiske begivenheder, leger med tanken om, hvad der så ville være sket. For læsere interesserede i 2. verdenskrig eller historiske krimier.

Kontrafaktisk spændingsroman. Vi skriver 1943, og Tyskland er trængt på Østfronten. Alt tyder på, at der findes en forræder, der udleverer strategisk vigtig information til de allierede. Major Johann Richter fra den tyske efterretningstjeneste får til opgave at finde forræderen, men det skal vise sig at blive en vanskelig opgave, da sporet peger mod den nazistiske top. I sin efterforskning bliver han desuden opmærksom på de grusomheder som tyskerne har begået mod jøderne, og han må træffe et valg som kan få betydning for krigens udfald. Med ordforklaring og efterskrift. Jørgen Steines er partner i et internationalt rådgivningshus, og dette er hans debut.

Den kontrafaktiske genre er ikke nem, men Steines har styr på de historiske fakta og formår på overbevisende vis at integrere historiske begivenheder og personer, således af historien føles plausibel. Den er skrevet i et letforståeligt sprog og kan læses af alle, selvom lidt kendskab til 2. verdenskrig er en fordel. Sproget er lidt klichefyldt, men det ændrer ikke på at Steines har begået en velskrevet historie. God typografi og korte kapitler.

Giver mindelser om fx Kerrs "Berlin Noir serie", Harris' Fædrelandet


Dødszoner


, og Pasternaks DødszonerGiver mindelser om fx Kerrs "Berlin Noir serie", Harris' Fædrelandet, og Pasternaks Giver mindelser om fx Kerrs "Berlin Noir serie", Harris' Fædrelandet, og Pasternaks Dødszoner.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2018

Ebog

2018