Bøger / faglitteratur

Sidste tog til Boston : maratonløbets historie


Beskrivelse


Om maratonløbets historie samt om den kultur og industri, der er omkring maratonløb. Med forfatterens egne fortællinger fra løb han har deltaget i og samtaler med andre løbere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 9. maj 2017

Tidligere var det uhørt at løbe et maraton, men nu har enhver mellemleder med respekt for sig selv løbet distancen. Bogen beskriver historien om maratonløb og hvordan løbet verden over er blevet en storindustri. Til læsere interesserede i løb.

Da soldaten Feidippies, ifølge sagnet, i år 490 før Kristus, løb fra Marathon til Athen for at bringe nyheden om at perserne var besejret, anede han nok ikke at han var den første til at gennemføre et maraton. Sidenhen har tusinder fulgt i hans fodspor og prøvet kræfter med distancen. For nogen er det nok at gennemføre, for andre skal tiden under 3 timer. I denne bog af Tonny Vorm fortæller han dels maratonløbets historie, sin egen løbehistorie og dels kommer han ind på den kultur og industri, der er omkring maraton. Bogen er illustreret.

Vorms bog er ikke en leksikal og præcis faktuel gennemgang af maratonløbets historie, men en spændende udviklingshistorie om en løber og en løbsdistance. Vorms egne fortællinger fra løb han har deltaget i, og hans samtaler med løbere er en stor del af attraktionen i bogen, og er man selv løber vil man kunne nikke genkendende til mange af problemstillingerne og de glæder, han beskriver.

Bogen minder om bøger som Frisk fisk til inkaenLøb gennem tidenMaraton 42,195 km, Løb gennem tiden og Maraton 42,195 kmBogen minder om bøger som Frisk fisk til inkaen, og Maraton 42,195 kmBogen minder om bøger som Frisk fisk til inkaen, Løb gennem tiden og .


Politiken

d. 4. juni 2017

af

af

Anders Legarth Schmidt

d. 4. juni 2017


Weekendavisen

d. 19. maj 2017

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 19. maj 2017